Opvouwbare Galaxy komt mogelijk toch pas in 2018

Uit berichten uit Zuid-Korea valt op te maken dat een commerciële, opvouwbare Galaxy – mogelijke naam: Galaxy X – toch pas in 2018 in de winkels zal belanden.

samsung-galaxy-x-patent-b-1024x508 Opvouwbare Galaxy komt mogelijk toch pas in 2018

Mogelijke Galaxy X volgens een patentaanvraag

Ondanks recente verwachtingen dat Samsung nog dit jaar haar eerste, echte opvouwbare Galaxy – al dan niet luisterend naar de naam Galaxy X – lijkt de kans aanwezig dat dit toch pas in 2018 gaat gebeuren. Berichten uit Samsung’s thuisland wijzen hier tenminste op.

Voor het afgelopen Mobile World Congress was de verwachting nog dat Samsung daar, achter gesloten deuren, één of meerdere prototypes van haar vouwbare smartphone zou demonstreren aan grote zakenpartners. Dit lijkt slechts op zeer kleine schaal te zijn gebeurd, waardoor nieuwe geruchten nu hetzelfde voorspellen voor de IFA beurs, die begin september in Berlijn plaatsvindt. Daar zal waarschijnlijk ook de Galaxy Note 8 zijn debuut beleven.

In ieder geval zou Samsung pas vanaf het derde kwartaal klaar zijn om een significant aantal prototypes van haar opvouwbare smartphone te fabriceren. Met deze prototypes moet dan bepaald gaan worden of de technologie klaar is voor een grootschalige release, én of de markt op iets dergelijks zit te wachten.

Daadwerkelijke massaproductie, benodigd voor een echte release van een commercieel product, begint dan pas begin 2018. Inderdaad, volgend jaar. Wij haar of zijn zinnen had gezet op de aankoop van een opvouwbare Galaxy X dit najaar zal dus meer geduld moeten hebben – of, anders bekeken, meer tijd hebben om te sparen. Want eerlijk is eerlijk: goedkoop zal het toestel niet worden.

Galaxy deal tips

Praat mee