‘Samsung toont twee types opvouwbare smartphone tijdens MWC’

Tijdens het aanstaande Mobile World Congress (MWC) zal Samsung twee opvouwbare smartphones tonen. Achter gesloten deuren, dat wel.

samsung-galaxy-x-patent-4-1024x524 'Samsung toont twee types opvouwbare smartphone tijdens MWC'

Opvouwbare smartphone met het scherm aan de binnenzijde

Hoewel Samsung op het aanstaande MWC in Barcelona – 27 februari tot en met 2 maart – geen Galaxy S8 zal onthullen, is er daar toch meer te zien dan ‘alleen’ de langverwachte Galaxy Tab S3. Mits je jezelf tot het selecte gezelschap van belangrijke partners van Samsung kunt rekenen, kun je je daar ook vergapen aan de eerste opvouwbare smartphones – in twee verschillende varianten, nota bene.

Volgens bronnnen in Samsung’s thuisland is er straks in Barcelona in het geheim een opvouwbare telefoon te zien waarvan het scherm aan de binnenkant zit – bijvoorbeeld zoals op de hierboven getoonde afbeelding van een vergelijkbaar toestel in een patent van de fabrikant.

samsung-flexible-device-design-patent-1 'Samsung toont twee types opvouwbare smartphone tijdens MWC'

Opvouwbaar prototype met het scherm aan de buitenkant

Daarnaast zal er ook een tweede ontwerp worden gedemonstreerd, waarbij het scherm juist aan de buitenkant van het opvouwende apparaat zit. Naar verluid is dit het type waarvan verwacht wordt dat de kans op commercieel succes het grootst is.

Toch zou Samsung Samsung niet zijn, als het niet beide types in beperkte aantallen op de markt zou willen brengen. Tenslotte is dat de meest direct manier om te testen waar die markt het meest op zit te wachten.

Hoewel een precieze releaseplanning voor de eerste opvouwbare modellen – verwachte naam van de serie: Galaxy X – nog niet vastligt, gaan leveranciers van Samsung ervanuit dat het commercialiseren van alle benodigde onderdelen snel kan gaan, als er eenmaal definitieve beslissingen zijn genomen. Dit laatste zou dus na de eerste reacties verkregen tijdens het MWC kunnen gebeuren.

Voor de gewone burger zit er, vooral op het gebied van vouwbare smartphones, maar één ding op: geduld hebben. Gelukkig krijgen we zeker, en op kortere termijn, alvast de Galaxy S8 te zien, al gebeurt ook dat pas na het MWC – vermoedelijk op 29 maart. Nog eerder, op 26 februari zal de hierboven genoemde Galaxy Tab S3 al worden onthuld.

Galaxy deal tips

Praat mee