Merknaamregistratie bevestigt komst Samsung Galaxy X (update 2-3: nu ook in de VS)

Een aanvraag voor de registratie van de trademark Galaxy X bevestigt dat dit waarschijnlijk de naam is van Samsung’s aankomende opvouwbare smartphone, die later dit jaar – na de Galaxy S8– zijn opwachting moet maken. Update: de merknaam Galaxy X is nu ook in de Verenigde Staten ingediend.

samsung-galaxy-x-trademark-1024x299 Merknaamregistratie bevestigt komst Samsung Galaxy X (update 2-3: nu ook in de VS)

Later dit jaar zal Samsung vermoedelijk haar eerste, echte opvouwbare smartphones lanceren. Mogelijk worden ze zelfs al achter gesloten deuren gedemonstreerd tijdens het Mobile World Congres dat nu in Barcelona aan de gang is. Dat tenminste één van de opvouwbare modellen de naam Galaxy X zal krijgen is al langer onderwerp van geruchten. Bevestiging bleef echter uit – tot nu, want een merknaamregistratie voor de naam Galaxy X laat weinig ruimte voor twijfel.

In Zuid-Korea diende Samsung een paar dagen terug een aanvraag in voor bescherming van de trademark Galaxy X. Uiteraard verraadt de aanvraag verder niets van de precieze eigenschappen van deze aankomende Galaxy X. Eerdere patenten toonden verschillende mogelijke varianten van een opvouwbare smartphone, waarvan er vermoedelijk eentje tenminste vergelijkbaar zal zijn met de uiteindelijke Galaxy X, die waarschijnlijk in de tweede helft van dit jaar uitgebracht zal gaan worden in een beperkte oplage.

Update: ook in de Verenigde Staten diende Samsung een aanvraag in voor merknaam Galaxy X, bij de USPTO. Het toestel – of zelfs complete serie – zal dus, vermoedelijk, ook buiten Zuid-Korea op de markt gebracht worden.

samsung-galaxy-x-trademark-uspto-1024x547 Merknaamregistratie bevestigt komst Samsung Galaxy X (update 2-3: nu ook in de VS)

Verschillende concepten van Samsung’s opvouwbare telefoon:

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee