Dit is de interface van een dual-screen ‘Galaxy X’ prototype

Patenten zijn hip, patenten zijn hot. Vandaag leveren wij ook weer eens een bijdrage, met een patent dat screenshots toont van een prototype dual-screen interface.

samsung-foldable-ux-screenshots-1-1024x490 Dit is de interface van een dual-screen 'Galaxy X' prototype

Al jaren werkt Samsung aan haar opvouwbare smartphone. Welke vorm deze zal aannemen is inmiddels wel duidelijk, uit allerhande patenten die we eerder al opvisten. En nu komt een patentaanvraag bovendrijven die dat toont wat we nog niet zo uitgebreid te zien kregen: screenshots van Samsung’s dual-screen interface. Athans, een prototype.

Samsung dual-screen interface

Recent werd in Zuid-Korea een patentaanvraag met de veelbelovende naam Electronic Device Comprising Multiple Display and Method for Controlling Thereof op. De aanvraag voor dit patent werd begin 2016 al ingediend, en toont inderdaad een interface in de stijl van rond die tijd – denk Galaxy S6 en Galaxy S7. Desalniettemin zagen we niet eerder een concrete interface, inclusief de mogelijkheid van het gebruik van twee displays.

samsung-foldable-ux-screenshots-2-1024x498 Dit is de interface van een dual-screen 'Galaxy X' prototype

Het apparaat met deze interface – in de volksmond Galaxy X gedoopt – kan uiteraard in portret- en landschapsmodus worden gedraaid. Dit zorgt voor verschillende gebruiksscenario’s, en manieren de interface te tonen. We zien op de afbeeldingen verschillende combinaties van apps, keyboard, en camera’s.

In grote lijnen zien we een interface met een hoofdscherm en een secundair scherm. Op beide kunnen apps geplaatst worden, en allerbei hebben ze een menu Recente apps. Ook op één scherm is het nog steeds mogelijk meerdere apps te plaatsen, waardoor het totaal aantal tegelijk bruikbare applicaties flink oploopt. Zie bijgevoegde afbeeldingen voor een aardige indruk van de mogelijkheden.

Zoals gezegd zijn de hier getoonde afbeeldingen afkomstig uit een patentaanvraag van begin 2016. Als Samsung de komende tijd inderdaad een opvouwbare telefoon uit gaat brengen, dan zal de interface natuurlijk overeenkomen met die van de huidige Galaxy S8 – of indien later in 2018, de Galaxy S9.

Overigens laat dit patent in het midden of een opvouwbare telefoon daadwerkelijk één doorlopende schermpaneel zal hebben, of dat er wel degelijk twee aparte panelen gebruikt gaan worden. Maar de interface zoals deze hier getoond wordt, deelt het scherm dus wel in tweeën. Er is hier dus (nog) geen sprake van één doorlopende geheel. Samsung lijkt er in ieder geval vanuit te gaan dat haar opvouwtelefoon toch min of meer gewoon twee schermhelften zal hebben.

Galaxy deal tips

Praat mee