Dit is de Samsung Galaxy Note 7, in volle glorie [update: USB-C]

Een maand voor de officiële onthulling is Samsung’s Galaxy Note 7 al in volle glorie te zien – en wel in drie verschillende kleuren, inclusief irisscanner.

samsung-galaxy-note-7-foto-1-1024x662 Dit is de Samsung Galaxy Note 7, in volle glorie [update: USB-C]

Behoorlijk vroeg, oftewel ruim voor de echte lancering, heeft beroepsroddelaar Evan Blass alvast een set complete afbeeldingen van de Galaxy Note 7 op Twitter gezet. Het toestel is te zien in de kleuren Black Onyx, Silver Titanium, en – zoals wij al eerder berichtten – Blue Coral.

De afbeeldingen laten een Galaxy Note 7 zien die een beetje een kruising lijkt tussen de huidige Galaxy S7 Edge en de Galaxy Note 5, die nooit in Europa uitkwam. En voor de volledigheid: om de nummering van de toptoestellen dit jaar op één lijn te brengen, skipt Samsung de Note 6, zodat we hier inderdaad de Note 7 zien.

samsung-galaxy-note-7-foto-2-1024x664 Dit is de Samsung Galaxy Note 7, in volle glorie [update: USB-C]

Duidelijk is, dat de Galaxy Note 7 een gebogen scherm heeft met twee edge randen, én een extra sensor aan de voorzijde die dienstdoet als irisscanner, eveneens conform onze voorspelling. Verder heeft het toestel een 5,7 of 5,8 inch scherm met 2560 bij 1440 pixels, dezelfde 12 megapixel ‘dualpixel’ camera als de Galaxy S7, en een sterk verbeterde S Pen stylus, die door het leven gaat als E-S Pen – de Enhanced S Pen. De accucapaciteit bedraagt waarschijnlijk 3600 mAh.

Mogelijk komt de Note 7 standaard met maarliefst 64 GB opslagcapaciteit op de markt, al is er in de glas-met-aluminium behuizing – mét IP68 certificatie – ook plek voor een microSD kaartje. wie nog meer ruimte wil. Aan de onderzijde van het toestel is – hoewel op deze afbeeldingen niet zichtbaar – een USB type-C aansluiting te vinden. En last but not least kunnen we op de Note 7 ook kennis gaan maken met Samsung’s vernieuwde TouchWiz interface, Grace UX, die onlangs al op video te zien was.

Samsung-Galaxy-Note-7-Black-Tempered-Screen-Protector-1024x1024 Dit is de Samsung Galaxy Note 7, in volle glorie [update: USB-C]

USB-C poort zichtbaar aan onderzijde!

Onthulling, release, prijs

De officiële lancering van de Galaxy Note 7 vindt waarschijnlijk op 2 augustus plaats – in de weken daarna belandt het toestel daadwerkelijk in de winkels. Ook in Europa en Nederland zal hij te koop zijn. Een prijs is natuurlijk nog niet bekend, maar reken op een bedrag tussen pakweg € 799,- en € 849,-.

Wil jij ook een emailtje van ons ontvangen wanneer de volgende Galaxy Note verkrijgbaar is in Nederland? Schrijf je dan in voor onze notificatie service:

Reacties

Praat mee