Naam ‘Galaxy Note 7’ en specs lijken bevestigd, toestel komt in ‘Blue Coral’ uitvoering

Een bekende insider heeft – zo lijkt het – zowel de naam als specificaties van de aankomende Samsung Galaxy Note 7 bevestigd. Wij vonden uit dat het toestel in de nieuwe kleur Blue Coral te koop zal zijn.

samsung-galaxy-note-7-logo Naam 'Galaxy Note 7' en specs lijken bevestigd, toestel komt in 'Blue Coral' uitvoering

Wie anders dan de bekende insider Evan Blass slingert in korte tijd zowel het logo als de belangrijkste technische specificaties van de aankomende Galaxy Note 7 via Twitter de wereld in. Al doende bevestigt hij veel van wat we in feite al wisten van het toestel.

Duidelijk is in ieder geval dat Samsung inderdaad de naam Note 6 lijkt te willen overslaan, om zo de Note serie nummertechnisch op één lijn te brengen met de Galaxy S7. Het logo van de Galaxy Note 7 geeft tevens de ‘nieuwe’ kleur weer die Samsung uitgedokterd heeft voor het toestel: blauw. Of, om precies te zijn: koraalblauw, zo blijkt uit een eerder ingediende aanvraag voor bescherming van de merknaam Blue Coral.

samsung-galaxy-note-7-blue-coral Naam 'Galaxy Note 7' en specs lijken bevestigd, toestel komt in 'Blue Coral' uitvoering

Verder komen we via Blass dus te weten dat de Galaxy Note 7 een 5,7 inch Super AMOLED scherm zal hebben, met een niet erg verrassende QHD resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Interessant is vooral dat het toestel mogelijk standaard over 64 GB interne opslagcapaciteit beschikt – uiteraard naast de mogelijkheid zelf een microSD kaartje te plaatsen voor nog meer ruimte.

Verder zou de Note 7 dezelfde 12 en 5 megapixel camera’s hebben die we kennen van de Galaxy S7, inclusief dual pixel autofocus, en is de behuizing dankzij IP68 certificatie bestand tegen een aardige hoeveelheid water.

Last but not least bevestigt Blass ook nog eens wat wij al geruime tijd vermoedden: de Note 7 heeft inderdaad een irisscanner ter aanvulling op de bestaande veiligheidsopties, zoals een vingerscanner.

Het wachten is nu op de officiële lancering van de Galaxy Note 7, die vermoedelijk begin augustus plaatsvindt. Later die maand belandt het toestel dan in de winkels. Ja, zoals we al langer weten, ook in de onze.

Praat mee