Samsung registreert nu ook ‘Galaxy Iris’ en ‘Galaxy Eyeprint’ merknamen

In navolging van eerdere, vergelijkbare merknaamregistraties én de lancering van de Galaxy Tab Iris, breidt Samsung haar irisscanner gerelateerde merkenarsenaal wereldwijd uit. Galaxy Iris en Galaxy Eyeprint zijn nu ook in Zuid-Korea en de VS vastgelegd. Of dit bevestigt dat de Galaxy Note 7 een irisscanner heeft is nog niet duidelijk.

samsung-galaxy-iris-galaxy-eyeprint-kipris-trademark-1024x407 Samsung registreert nu ook 'Galaxy Iris' en 'Galaxy Eyeprint' merknamen

Nog niet zo lang geleden werden in Europa de merknamen Samsung Iris en Samsung Eyeprint vastgelegd. Hoewel daarmee bevestigd leek dat de aankomende Galaxy Note 6 – die mogelijk Galaxy Note 7 zal gaan heten – bleek het de in India gelanceerde Galaxy Tab Iris te zijn die de primeur had.

Nieuwe merknaamregistraties – dit keer met het woord Galaxy in the mix – duiden erop dat het irisscanner-avontuur met deze Tab Iris nog niet klaar is. Zowel in de VS als in Zuid-Korea liet het bedrijf de termen Galaxy Iris en Galaxy Eyeprint registreren.

samsung-galaxy-iris-galaxy-eyeprint-uspto-trademark Samsung registreert nu ook 'Galaxy Iris' en 'Galaxy Eyeprint' merknamen

Dat het scannen van ogen dus niet beperkt blijft tot een tablet voor de Indiase markt is hiermee zeker, al blijft het raden of het de volgende Galaxy Note – 6, 7, om het even – is die ermee uitgerust wordt. Meer duidelijk hebben we hierover hopelijk in augustus, als Samsung haar nieuwe Note officieel lanceert. In tegenstelling tot de Note 5, lijkt de opvolger wél naar Europa en Nederland te gaan komen.

Praat mee