Dit is de nieuwe TouchWiz UX van de Galaxy Note 7

Op een video is een flink opgepoetste versie te zien van Samsung’s eigen interface, zoals die straks waarschijnlijk op de Galaxy Note 7 te vinden is.

samsung-galaxy-note-7-touchwiz-interface-grace-ux Dit is de nieuwe TouchWiz UX van de Galaxy Note 7

Een tijdje geleden al kwamen te weten dat Samsung op dit moment een beta versie test van een nieuwe versie van de TouchWiz interface, die straks op de Galaxy Note 7 moet gaan belanden. Deze nieuwe interface, (bij)genaamd Grace UX – Grace is teven de codenaam van de nieuwe Note – is nu via het XDA forum opgedoken. De mensen van het Italiaanse HDBlog zetten ‘m op hun Note 5, en bekeken de nieuwe interface van alle kanten.

Hoewel duidelijk is dat ook de nieuwe interface deelt uitmaakt van Samsung’s eigen TouchWiz familie, zien we aantal opvallende vernieuwingen. Zo zien de sneltoetsen op het notificatescherm er flink anders uit, maar ook het instellingenmenu krijgt een aardige make over.

Daarnaast biedt een nieuwe versie van de Theme store niet alleen de optie om thema’s te downloaden en installeren, maar je kunt straks ook icon packs kiezen en gebruiken. Zo wordt het mogelijk om het uiterlijk van de interface steeds beter bij je eigen smaak te laten aansluiten.

In de onderstaande video krijg je uitgebreid te zien wat de nieuwe interface van de Galaxy Note 7 nog allemaal te bieden heeft. Of dit alles ook naar toestellen als de Galaxy S7 gaat komen – bijvoorbeeld met de update naar de toekomstige Android N – is op dit moment nog niet bekend. Het beta programma voor deze nieuwe interface draait op de Note 5, dus de kans lijkt groot dat dat toestel in de toekomst wel een officiële update gaat krijgen. Omdat dit toestel in veel Europese landen – Nederland incluis – nooit uitgebracht is, hebben we daar hier helaas wat minder aan.

(via)

Reacties

Praat mee