‘Galaxy Note serie maakt comeback met Galaxy Note 6’ (update: meer aanwijzingen)

De beperkte release van de Galaxy Note 5 – die tot nu toe niet in Europa uitkwam – zorgt al enige tijd voor geruchten dat Samsung de Note serie langzaam maar zeker aan het afbouwen zou zijn. Niets is minder waar, en de Galaxy Note 6 zal als vanouds Samsung’s spreekwoordelijke kroon dragen, volgens Eldar Murtazin. Update: nieuwe berichten bevestigen dit alles. Zie helemaal onderaan voor nieuwe informatie. Update 2: inmiddels lijkt het erop dat de volgende Note in feite de Galaxy Note 7 zal zijn. Echter, de onderstaande informatie is er niet minder correct om. Ook de Note 7 komt gewoon naar Nederland.

samsung-galaxy-note-6 'Galaxy Note serie maakt comeback met Galaxy Note 6' (update: meer aanwijzingen)

Murtazin beschreef onlangs niet alleen zijn eigen ervaringen met de aankomende Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, maar wijzend naar de Note serie parafraseerde hij Mark Twain: ‘geruchten over de dood van de Note serie zijn sterk overdreven.’

Nu is het uiteraard zo dat Samsung’s opmerkelijke beslissing om de Galaxy Note 5 niet in Europa uit te brengen terecht vragen oproept. De S Pen stylus zou in feite helemaal niet zo populair zijn, en dus is het voldoende om een smartphone uit te brengen met alleen een groot beeldscherm – aldus de filosofie achter de Galaxy S6 Edge Plus. Maar waarom zijn er dan zoveel teleurgestelde aspirant-Note-5-gebruik(st)ers voor wie dat toestel geen alternatief blijkt?

Onlangs ontdekten wij dat Samsung aan een accessoire werkt dat van elke Galaxy min of meer een Note kan maken. Maar het gebrek aan volwaardiger digitizer in een dergelijke toestel-met-cover combinatie zorg ervoor dat ook dat geen echte Note-vervanger is.

Wat Samsung ook van plan moge zijn met een dergelijke ‘S Pen cover’, volgens Murtazin zal de volgende Note – de Galaxy Note 6 – in 2016 weer de vertrouwde plaats innemen aan de top van Samsung’s productportfolio. Hij merkt hierbij zelfs op dat Samsung een aantal innovaties níet in de Galaxy S7 heeft gestopt, maar bewaard heeft voor de Note 6. En dan is er natuurlijk nog het feit dat Samsung de Galaxy S7 Edge direct van een 5,5 inch scherm voorziet, waardoor de komst van een S7 Edge Plus later dit jaar overbodig lijkt. Zelfs hier in Europa.

Murtazin concludeert dat de Note serie met de Galaxy Note 6 een heuse comeback zal gaan maken, hoewel hij uiteindelijk niet expliciet zegt dat dat toestel dus wél in de Europese winkels zal verschijnen.

Al met al is het natuurlijk nog veel te vroeg om zinnige dingen te schrijven over de Galaxy Note 6. Maar wie bang is dat we hier nooit meer een nieuwe Note in de winkels zullen zien, heeft nu tenminste een strohalm. De kans dat de Note 5 ooit nog via officiële weg in Europese winkels zal belanden wordt natuurlijk gaande weg steeds kleiner. En op dat vlak ontbreken helaas nog steeds concrete aanwijzingen.

Maar op een Galaxy Note 6 kunnen we – voorzien van voldoende korrels zout, uiteraard – tenminste hopen.

Update 5 februari: netjes op één lijn met het bovenstaande, komt nu uit Engeland het bericht dat Samsung zelf de Galaxy S7 Edge Plus heeft gecanceld ten gunste van de Galaxy Note 6. Hoewel een release van de Note 5 er niet meer in lijkt te zitten, neemt Samsung de teleurstelling van consumenten serieus, aldus een hooggeplaatste bron bij een van Engeland’s grote providers.

In 2016 moet de Note 6 dus weer in volle glorie de rol van topmodel phablet op zich nemen. Hoewel de berichtgeving spreekt van de Engelse markt, lijkt het niet meer dan logisch dat dit ook zal gelden voor de rest van Europa.

Al met al is dit dus min of meer precies hetzelfde wat we eerder berichtten, maar ditmaal bevestigd uit een andere hoek. Korreltjes zout blijven verstandig, maar de echte Note fan heeft weer meer hoop op een terugkeer van Samsung’s O.G. phablet.

Reacties

 1. eitilop zegt

  Als Samsung het nou weer verdomd om die Note 6 naar Nederland te sturen, dan overweeg ik ernstig .naar de concurent over te stappen. Ik baal hier zo van dat aan het lijntje houden gedoe.

 2. T vd Lin zegt

  Hopelijk komt de Note 6 wel naar Europa.
  Zo niet, overweeg ik ook over te stappen naar de concurrent.

  Ik ben één van die personen die WEL heel graag een smartphone MET S Pen wil!!!

 3. Lia N. zegt

  Hoop echt dat de Note 6 nu echt in Nederland te koop komt. Zit er met smart op te wachten.
  Ik ben ook 1 van de verslaafde aan de S-pen.

 4. Kelly zegt

  Nou mag tog hopen dat de Note 6 in NL uit gaat komen… Ik heb de note 2 gwn nog.. En zat te wachten tot de 5 kwam.. Express toen de 2 gehouden en sim only genomen en komt ie gvd niet uit! Word tijd voor een nieuwe note pls!

  • Rick zegt

   ik had ook de Note 2 en expres gewacht op de Note 5, helaas wacht ik niet voor eeuwig (im talking to you Samsung) dus ben maar voor de S5 neo gegaan.

 5. Rdy Van Parys zegt

  gaat de samsung galaxy s7 note nu zeker nietmeer op de markt komen in België ?
  Welke is dan de beste ? de s7 of de s7 edge ?

  • Michel zegt

   De Note 7 komt inderdaad zeker niet meer op de markt. De S7 Edge is zeker een prima alternatief (meer dan de S7, omdat hij een groter scherm en een betere accuduur heeft).

Praat mee