Samsung test ‘iris cam’ in India voor…. de Galaxy Note 6? (update: en IP68 waterbestendig)

Over de komst van irisscanners naar Samsung’s Galaxy telefoons doen al heel lang geruchten de ronde. Nu lijkt Samsung daadwerkelijk op weg om dit te realiseren: een ‘iris cam’ wordt bij haar Indiase R&D afdeling getest. Zien we er dus straks eentje in de Galaxy Note 6? Update: nu blijkt de volgende Note de Galaxy Note 7 te zijn. Echter, die irisscanner zit er inderdaad gewoon in, zo weten we inmiddels.

samsung-galaxy-note-6-iris-cam-1024x118 Samsung test 'iris cam' in India voor.... de Galaxy Note 6? (update: en IP68 waterbestendig)

Op 6 april j.l. arriveerde een ‘iris cam’ in India, waar Samsung veel producten test. Uiteraard komen we verder maar weinig te weten over de component, maar de toevoeging dat het om een ‘part for Samsung Mobile’ gaat zegt in feite natuurlijk genoeg.

En omdat we er ook vanuit gaan dat Samsung een dergelijk snufje niet in een willekeurige mid-range telefoon zal introduceren, ontstaat de hoop dat het straks de Galaxy Note 6 zal zijn die uitgerust is met een irisscanner.

Uiteraard is dit alles wat speculatief. Voor nu weten we in ieder geval dat Samsung concreet aan de slag is met haar irisscannende camera.

Update: inmiddels komen we via Sammobile te weten dat de Galaxy Note 6 of 7 zeer waarschijnlijk ook een behuizing zal hebben die waterbestendig is. Het toestel deelt de IP68 certificatie die we inmiddels maar al te goed kennen van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Officieel is deze goed voor onderdompeling in anderhalve meter water gedurende een half uur. Maar recent zagen we extremere waterbestendigheid, toen de Galaxy S7 een zestien uur durend bad overleefde.

Praat mee