Meer Samsung Galaxy S7 (Edge) geruchten: waterdicht, grotere accu, microSD

Het is druk in het geruchtencircuit rond de aankomende Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, erg druk. Maar er valt dan ook een hoop te roddelen. Nu is er (opnieuw) sprake van o.a. een waterdichte – of tenminste IP67 gecertificeerde – behuizing, een flink grotere batterij, én de aanwezigheid van een microSD slot.

samsung-galaxy-s7 Meer Samsung Galaxy S7 (Edge) geruchten: waterdicht, grotere accu, microSD

Via VentureBeat komen we te weten wat ‘iemand die op de hoogte is van Samsung’s plannen’ zoal te melden had over de Galaxy S7 en zijn grotere broer met gebogen scherm, de Galaxy S7 Edge. En dat is nogal wat, al hebben we het meeste al eerder gehoord of gelezen.

In ieder geval lijkt Samsung inderdaad klaar voor de terugkeer van het microSD slot in haar toptoestellen. In de Galaxy S6 toestellen ontbreekt deze, maar zowel de gewone Galaxy S7 als de S7 Edge zouden er weer eentje hebben.

Nog een feature die in de 2015-generatie verdween was de IP67 certificatie die we voor het eerst tegenkwamen bij de Galaxy S5. Hoewel dat toestel niet geheel waterdicht was, kon deze wel tot een half uur op maximaal een meter diepte vertoeven. Ook de Galaxy S7 zou – zoals wij zelf onlangs al speculeerden – dit kunstje verstaan.

En dan is er nog de accu, die zoals verwacht een aardige groei doormaakte in vergelijking met het exemplaar in de Galaxy S6 en S6 Edge. De Galaxy S7 zou een 3000 mAh batterij hebben, terwijl de grotere S7 Edge zelf een capaciteit heeft van 3600 mAh. Onlangs bleek Samsung de nieuwe Galaxy A (2016) toestellen te hebben voorzien van flink grotere accu’s, dus het is niet meer dan logisch dat ook de topmodellen een dergelijke – welkomen – stap maken.

Overigens schijnt de Galaxy S7 geen 5,2 inch maar een 5,1 inch schermdiagonaal te hebben, terwijl de S7 Edge weliswaar groter (5,5 inch) is, maar niet zo groot als volgens recente geruchten (5,7 inch). Wel schijnt de camera met grotere sensor en lagere resolutie van 12,2 megapixels inderdaad een ding te zijn, waarbij de lens niet meer uitsteekt uit de behuizing. Het f/1.7 diafragma (S6: f/1.9) zou voor indrukwekkende kiekjes bij weinig licht moeten zorgen.

Hoewel nog niet geheel duidelijk is welke processor de Galaxy S7 in welke markt krijgt – Qualcomm’s Snapdragon 820 in de VS, Samsung’s eigen Exynos 8890 elders? – kunnen we in ieder geval zeker zijn van een werkgeheugen van 4 GB en de keuze tussen 32 en 64 GB opslagcapaciteit.

De onthulling van de nieuwe Galaxy S7 toestellen wordt rond 20 februari verwacht, waarna de toestellen in de loop van maart te koop zullen zijn.

Wil jij van ons een bericht ontvangen zodra de Galaxy S7 en S7 Edge in Nederland verkrijgbaar zijn? Meld je dan aan voor onze emailnotificatie:

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

  1. pedro zegt

    Samsung is op de goede weg. Waterdicht/SD kaart. Hoop dat S7 edge plus zo snel mogelijk op de markt komt. Wil er graag op wachten

Praat mee