CAD render Samsung Galaxy S7 duikt op, toont geen verrassingen (maar wel een grotere accu of IP67)

Dankzij een CAD tekenening verschijnen er nu afbeeldingen en zelfs een video met daarop naar verluid de Samsung Galaxy S7.

samsung-galaxy-s7-cad-render-1 CAD render Samsung Galaxy S7 duikt op, toont geen verrassingen (maar wel een grotere accu of IP67)

De Galaxy S7, die inderdaad sterk lijkt op de Galaxy S6

Enige tijd geleden al werd duidelijk dat de Galaxy S7 uiterlijk vergelijkbaar zal zijn met de Galaxy S6. En dus mag het geen verrassing heten dat opgedoken computertekeningen van het toestel amper te onderscheiden zijn van zijn voorganger.

Het voornaamste verschil is de iets vierkantere Home knop, die we onlangs al op vergelijkbare plaatjes zagen. Verder zou de Galaxy S7 volgens deze ontwerpen 7,82 millimeter dik zijn – een millimeter meer dan zijn voorganger, wat aardig op één lijn ligt met de pas onthulde Galaxy A3 (2016) en A5 (2016). Deze namen ook toe in omvang ten opzichte van de vorige generatie, in ruil voor een flink toegenomen accucapaciteit. Een vergelijkbare ontwikkeling kunnen we voor de Galaxy S7 alleen maar toejuichen.

Uiteraard is er nog een mogelijke verklaring voor de toename in dikte: de Galaxy S7 is waterdicht, of tenminste IP67 waterbestendig – een eigenschap die de Galaxy S5 destijds ook wat groter maakte dan de Galaxy S4, en die ook niet geheel onwelkom is.

Goed nieuws dus, deze afbeeldingen van de vermeende Galaxy S7? Mits ze authentiek zijn wel, wat ons betreft. Omdat dit natuurlijk niet te controleren is verder, blijft het verstandig voorbarige conclusies met een korreltje zout te trekken. Wat heb jij liever? Een dikkere Galaxy S7 met grotere accu, of eentje die tegen een plens water kan? (Of allebei, natuurlijk.)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee