Samsung Galaxy S7: onthulling, afmetingen, productieplannen

Vlak voor de jaarwisseling strijden verschillende geruchten over de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge om de aandacht.

samsung-galaxy-s7-edge-afmetingen Samsung Galaxy S7: onthulling, afmetingen, productieplannen

Als eerste komen we te weten dat Samsung van plan zou zijn vijf miljoen exemplaren van de Galaxy S7 te produceren – althans, voor de lancering. In een verhouding van ruwweg 2:1 gaat het daarbij om respectievelijk de ‘platte’ Galaxy S7 en de Galaxy S7 met dual edge beeldscherm. Interessant genoeg wordt vermeld dat de gewone S7 een 5,2 inch schermdiagonaal heeft – conform eerdere geruchten – terwijl de S7 Edge een 5,5 inch beeldscherm zou krijgen. Sprake van een aparte 5,7 inch S7 Edge Plus is er daarbij niet.

Dit punt wordt ondersteund door informatie opgevist via Android Authority over de afmetingen van beide Galaxy S7 modellen. De platte S7 is, ondanks het iets grotere scherm, exact even groot als zijn voorganger, de Galaxy S6. De S7 Edge is door het 5,5 inch scherm inderdaad iets langer en 2,5 mm breder dan zijn kleinere broer zonder edge schermtechnologie. Opvallend details hier, is de ontbrekende IR blaster – een snufje nog wel aanwezig op de gewone Galaxy S6, maar niet meer op S6 Edge Plus.

Last but not least – tenminste, in de bak met geloofwaardige Galaxy S7 geruchten – is het bericht dat Samsung haar Unpacked evenement rondom het Mobile World Congress in de agenda heeft staan op 20 februari. Nog niet zo lang geleden speculeerden wij dat Samsung de Galaxy S7 op 21 februari zal onthullen, maar de 20e is wat ons betreft een net zo betrouwbare ‘gok’.

Met een onthulling eind februari lijkt de kans aanzienlijk dat Samsung de Galaxy S7 en S7 Edge vervolgens in de loop van maart daadwerkelijk op de markt zal brengen. Wil jij een bericht van ons ontvangen zodra het toestel in Nederland echt te koop is? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee