‘Samsung plant twee verschillende opvouwbare smartphones’

Volgens berichten uit Samsung’s thuisland zitten er twee verschillende opvouwbare smartphones in de pijpleiding, waarvan er in feite maar eentje een daadwerkelijk buigend scherm heeft.

samsung-flexible-device-design-patent-1 'Samsung plant twee verschillende opvouwbare smartphones'

Een toestel met één, echt vouwend schermpaneel…

De laatste tijd zijn er steeds meer aanwijzingen dat Samsung over niet al te lange tijd daadwerkelijk een opvouwbare smartphone uit gaat brengen. Naast allerhande geruchten duikelden wij de laatste weken ook steeds meer beelmateriaal (zie afbeeldingen) op. Nu stipt een Koreaanse publicatie nog eens aan dat er inderdaad twee verschillende toestellen in de planning zitten.

Volgens ETNews heeft Samsung een toestel in ontwikkeling dat weliswaar opvouwbaar is, maar gebruik maakt van twee afzonderlijke, platte schermpanelen. Het klinkt alsof dit in feite meer een traditioneel ‘clamshell’ model is, waar het fysieke toetsenbord vervangen is door een twee beeldscherm – maar zeker weten doen we het natuurlijk niet. Wel doet dit duidelijk denken aan een patent met mooie plaatjes dat wij anderhalve maand geleden toonden.

samsung-galaxy-x-patent-d-1024x524 'Samsung plant twee verschillende opvouwbare smartphones'

… en een toestel met twee afzonderlijke, platte schermen

Daarnaast werkt Samsung aan een opvouwtelefoon met één, daadwerkelijk vouwend scherm. Nog zeer recent beschreven we een patent voor een toestel dat inderdaad voldoet aan deze omschrijving, veelzeggende afbeelding incluis.

Of het dan daadwerkelijk gaat om toestellen die lijken op de bij dit artikel gevoegde afbeeldingen weten wij dan verder natuurlijk ook niet. Maar aan de andere kant: het is natuurlijk geen toeval als Samsung patenten dezelfde ontwikkelingen tonen die het bedrijf zelf op dit gebied ook daadwerkelijk doormaakt.

Zoals gezegd is de verwachting dat Samsung deze toestellen in 2017 – bij wijze van experiment in vrij geringe aantallen – daadwerkelijk op de markt zal brengen. Mogelijk zal één van de telefoons als de Galaxy X door het leven gaan, zo bleek eerder. Aan de andere kant: de komst van opvouwbare slimme telefoons wordt al sinds jaar en dag voorspeld. Mocht het uiteindelijk toch nog een jaartje of wat langer blijken te duren, hoeft niemand zich echt te verbazen.

(via)

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee