Vermeende specificaties Galaxy S8 Plus duiken op

Volgend jaar worden de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus twee extreem belangrijke toestellen voor Samsung. De mogelijke specificaties van de laatste worden door een Chinese insider nog eens op een rijtje gezet.

galaxy-s8-concept-1024x573 Vermeende specificaties Galaxy S8 Plus duiken op

Galaxy S8 fan-concept (afb.: Steel Drake)

Via het Chinese Weibo somt een semi-betrouwbare insider de belangrijkste technische specificaties op van de Galaxy S8 Plus – de XL variant van de in februari verwachte S8, in het overzicht handigerwijs Galaxy S8 Edge genaamd. We zien weinig verrassingen, maar mits correct maken deze details wel nieuwsgierig.

Duidelijk is, dat de Galaxy S8 Plus, net als de Galaxy S7 Edge, en schermdiagonaal krijgt van 5,5 inch. Echter, na twee generaties toptoestellen met een QHD resolutie, lijkt Samsung in 2017 echt de stap naar een 4K UHD scherm te willen maken, met 3840 bij 2160 pixels – en een indrukwekkende pixeldichtheid van 806 pixels per inch.

Wie nu direct roept ‘dat is toch overdreven!’, heeft gelijk – mits je verder geen ambities op het vlak van virtual reality hebt. Wie wel benieuwd is naar de mogelijkheden die een Gear VR zoal biedt, kan straks absoluut profiteren van deze flink hogere schermresolutie, en de bijbehorende verbeterde beeldkwaliteit in VR.

galaxy-s8-edge-specificaties Vermeende specificaties Galaxy S8 Plus duiken op

Overigens zal dit scherm 80% van de voorzijde van de Galaxy S8 Plus in beslag nemen – een respectabele screen-to-body ratio, die onder meer mogelijk is doordat de randen langs het scherm slechts één millimeter dik zouden zijn.

Eveneens wederom aanwezig op het lijstje Galaxy S8 Plus specs, is Samsung’s Exynos 8895 10 nanometer processor – of Qualcomm’s Snapdragon 830, afhankelijk van in welk land je woont – die zijn werkt doet met zes of zelfs acht gigabyte werkgeheugen.

Eerder al kwamen te weten dat de Galaxy S8 Plus vermoedelijk voorzien zal zijn van een dual camera. Zowel de kleine S8 als de grotere S8 Plus hebben een scherm met twee edge randen, maar het is vermoedelijk alleen de laatste die de ultrahoge resolutie en dubbele camera mee krijgt.

Last but not least duikt de datum 26 februari weer eens op als dé dag waarop Samsung de Galaxy S8 en S8 Edge zal onthullen, gevolgd door een release in maart. Wil je een bericht van ons ontvangen zodra het eenmaal zover is? Schrijf je dan in voor onze Galaxy S8 emailnotificatie:

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee