Samsung start officieel massaproductie 10nm system on a chip (Galaxy S8, jawel)

Het hing al even in de lucht, en nu is Samsung dan echt klaar voor de grootschalige productie van processoren die gebakken zijn op een 10 nanometer FinFET procedé. Mooi op tijd voor de Galaxy S8, zogezegd.

samsung-exynos-8890-galaxy-s7-geekbench-benchmark Samsung start officieel massaproductie 10nm system on a chip (Galaxy S8, jawel)

Recent zagen we in het Galaxy S8 geruchtencircuit al berichten voorbij komen over Samsung’s eigen Exynos 8895 system on a chip, die evenals Qualcomm’s Snapdragon 830 geproduceerd zal worden op een 10 nanometer proces. De huidige chips in bijvoorbeeld de Galaxy S7 Edge zijn nog op een 14 nanometer procedé gebaseerd, evenals die in de vorige – Galaxy S6 – generatie.

Daarmee is 2017 dus hét jaar waarin Samsung klaar is voor de volgende stap op het gebied van schaalverkleining. Ten opzichte van een 14 nanometer chip verbruikt de 30% kleinere 10 nanometer processor 40% minder energie, of behaalt bij een gelijk verbruik 27% betere prestaties.

Met de aankondiging van vandaag bevestigt Samsung dus niet alleen klaar te zijn voor deze stap, maar indirect ook dat haar volgende toptoestel – de Galaxy S8 – waarschijnlijk als eerste smartphone met deze technologie uitgerust zal zijn.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee