‘Galaxy S8 krijgt Viv AI assistent, dual cam en 4K scherm alleen voor 5,5 inch Galaxy S8 Plus’

Vanuit China waaien een handjevol nieuwe details over van de plannen die Samsung heeft voor de Galaxy S8 en, zo zou blijken, de Galaxy S8 Plus.

samsung-galaxy-s8-dual-camera 'Galaxy S8 krijgt Viv AI assistent, dual cam en 4K scherm alleen voor 5,5 inch Galaxy S8 Plus'

Het Chinese Weibo, of beter gezegd: één van haar gebruikers, is weer eens de bron van nieuwe geruchten, in dit geval over de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus – inderdaad, de 5,1 en 5,5 inch versies van Samsung’s volgende toptoestel.

De recente overname door Samsung van Viv Labs moet al in de Galaxy S8 resulteren in de Viv AI assisent het weinig gebruikte S Voice zal vervangen. Eerder werd vermeldt dat de AI software van Viv Labs vanaf de tweede helft van 2017 in Samsung producten te vinden zal zijn, maar een primeur in de Galaxy S8 kan er mogelijk toch vanaf.

Daarnaast zouden de Zuid-Koreanen van plan zijn meer differentiatie tussen de kleine en grote toestelversie aan te brengen dat bij de Galaxy S7 en S7 Edge het geval was. Naast de schermdiagonaal zijn ook de resoluties verschillend. Zo krijgt de 5,1 inch S8 een vertrouwde QHD resolutie – 2560 bij 1440 pixels – terwijl de 5,5 inch S8 Plus een hogere 4K UHD schermresolutie heeft. Wel zijn beide toestelvarianten waarschijnlijk voorzien van een gebogen edge-scherm.

De dual camera zou uitsluitend bestemd zijn voor de Galaxy S8 Plus. In dat geval moet de kleinere Galaxy S8 zich tevreden stellen met een enkele 16 megapixel sensor aan de achterzijde – althans, als andere geruchten kloppen. Alleen in de 5,5 inch variant krijgt die sensor ondersteuning van een 8 megapixel Light+ of LightUp Camera sensor.

Hoe de vork ook in de steel zit, na het cancellen van de Galaxy Note 7 is de druk op Samsung immens om met een goede Galaxy S8 (Plus) op de proppen te komen. De onthulling wordt in februari verwacht. Wil jij een berichtje van ons ontvangen als het toestel in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

Praat mee