Samsung registreert ‘LightUp Camera’ en ‘Light+ Camera’ – dual cam sensor voor Galaxy S8 (update: ook in de VS)

Twee aanvragen voor merknaamregistraties in Zuid-Korea lijken de komst van een dual camera voor de Samsung Galaxy S8 te bevestigen.

samsung-galaxy-s8-lightup-plus-camera-dual-cam-sensor-trademark Samsung registreert 'LightUp Camera' en 'Light+ Camera' - dual cam sensor voor Galaxy S8 (update: ook in de VS)

In Zuid-Korea diende Samsung twee aanvragen (1, 2) in voor bescherming van de merknamen LightUp Camera (no pun intended?) en Light+ Camera. Beide registraties gaan vergezeld van de veelzeggende omschrijving ‘Camera sensor for use in enhancing the brightness and clearness of digital images and photographs taken in low-light environments‘. In een notendop is dat exact de omschrijving van de rol van een secondaire camerasensor. Tevens kunnen de termen slaan op de bijbehorende software, expliciet bestemd voor – zoals in de aanvraag genoemd – ‘digital cameras, smart phones and tablet computers’.

Recent nog ontdekten wij een patent dat ook bij de komst van een dual camera naar de Galaxy S8 zou passen, en kort daarop werd dit alles nog eens onderstreept door nieuwe geruchten uit Samsung’s thuisland. Daarin werd nog genoemd dat de dual camera één sensor krijgt met een 16 megapixel resolutie, terwijl de ondersteunende sensor een 8 megapixel resolutie heeft. Waarschijnlijk hebben de nieuwe merknamen betrekken op deze laatste sensor.

Uiteraard wordt de Galaxy S8 niet expliciet genoemd is de aanvragen, maar het is niet meer dan logisch dat dit toestel als eerste uitgerust zal zijn met een dergelijke – voor de Galaxy serie – nieuwe feature. Opvallend is wel, dat Samsung deze termen vrij lang vóór de onthulling van de Galaxy S8 – verwacht: februari 2017 – vastlegt. Of dit een hint is naar een vervroegde release van het toestel durven wij hier echter niet te concluderen.

Update: ook bij de Amerikaanse USPTO diende Samsung inmiddels aanvragen in voor de hierboven beschreven trademarks: HIER en HIER, om precies te zijn. Dit bevestigt nog eens dat het hier gaat om een feature die wereldwijd ingezet zal gaan worden, ergo: in de Galaxy S8.

galaxy-s8-dual-came-light-plus-lightup-camera-uspto Samsung registreert 'LightUp Camera' en 'Light+ Camera' - dual cam sensor voor Galaxy S8 (update: ook in de VS)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee