Samsung maakt Snapdragon 830 processor voor de Galaxy S8, die in februari komt

Samsung blijft de hoofdmoot van Qualcomm’s topprocessoren fabriceren. Ook de aankomende op 10 nanometer gebakken Snapdragon 830 rolt straks bij de Zuid-Koreanen van de band – en zal vanaf februari de Galaxy S8 in sommige landen van rekenkracht voorzien.

galaxy-s8-snapdragon-830-10nm Samsung maakt Snapdragon 830 processor voor de Galaxy S8, die in februari komt

Vorig jaar al nam Samsung een aardig deel van de productie van Qualcomm’s processoren voor haar rekening. Zo wordt de Snapdragon 820 SoC – te vinden in bijvoorbeeld de Amerikaanse versie van de Galaxy S7 – door de Zuid-Koreanen zelf gefabriceerd. In 2017 gaat in dit patroon weinig verandering komen, aldus berichten uit Samsung’s thuisland.

Volgens ETNews hebben Samsung en Qualcomm overeenstemming bereikt over de productie van de Snapdragon 830 chip, die middels een 10 nanometer proces gebakken zal worden –  vergelijkbaar met de Exynos 8895, die ook deze verklein-stap zal nemen. Beide processoren zullen in de Galaxy S8 belanden, waarbij de kans groot is dat we hier in Europa wederom een Exynos chip ‘krijgen’, terwijl de Snapdragon SoC in landen als de VS verkocht gaat worden.

Overigens, als aanvulling op deze berichtgeving twittert de insider Eldar Murtazin dat de eerste Snapdragon 830’s aan het einde van dit jaar van de band zullen rollen – precies op tijd om vanaf februari in de Galaxy S8 geschroefd te worden. Daarmee biedt de Rus een eerste glimp op het releaseschema van het toestel. Als de productie in februari op gang is, dan zal de release niet lang daarna volgen – en de onthulling vermoedelijk in die maand plaatsvinden. Inderdaad, net als bij de Galaxy S7 dit jaar. Niet onlogisch dus, maar goed om in de gaten te houden.

Als je nu alvast wilt regelen dat je een berichtje krijgt zodra de Galaxy S8 in Nederland arriveert, kun je je inschrijven voor onze notificatieservice:

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee