Samsung Galaxy S6 Edge Plus met Android Marshmallow: preview

Dat de Samsung Galaxy S6 Edge Plus binnenkort de update naar Android 6.0.1 Marshmallow krijgt is bekend. Tijd, dus, om een blik te werpen op het toestel met de nieuwste versie van het besturingssysteem.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-android-marshmallow-preview-1 Samsung Galaxy S6 Edge Plus met Android Marshmallow: preview

Ruim een week geleden startte in Zuid-Korea de Marshmallow update voor de Galaxy S6 Edge Plus. En omdat de update nu ook in de eerste landen arriveert waar de toestelvariant met modelcode SM-G928F verkocht wordt – dank, Polen! – kunnen wij alvast vooruit kijken naar de vernieuwingen en veranderingen in Android 6.0.1.

De meeste nieuwigheden in Marshmallow op de Galaxy S6 Edge Plus kennen we natuurlijk al van de kleinere Galaxy S6, waarvan de update momenteel al door het land rolt. In vergelijking met Marshmallow op de S6 Edge zijn er nu voor het eerst géén noemenswaardige softwarematige verschillen meer tussen dat toestel en de S6 Edge Plus.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-android-marshmallow-preview-3 Samsung Galaxy S6 Edge Plus met Android Marshmallow: preview

Wel is, net als op kleinere S6 toestellen, direct duidelijk dat Marshmallow een prettige, uitermate vloeiende gebruikerservaring biedt. De visuele veranderingen zijn subtiel, maar voldoende om het onderscheid met Android Lollipop duidelijk te maken.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-android-marshmallow-preview-2 Samsung Galaxy S6 Edge Plus met Android Marshmallow: preview

In tegenstelling tot de Marshmallow update voor de S6 en S6 Edge, rolt die voor de S6 Edge Plus vooralsnog niet eerst uit voor branded toestellen. De kans is dus groot dat de update op korte termijn voor de unbranded S6 Edge Plus ook in Nederland verschijnt.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-android-marshmallow-preview-4 Samsung Galaxy S6 Edge Plus met Android Marshmallow: preview

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Praat mee