Onder de loep: de nieuwe edge features voor de Samsung Galaxy S6 Edge (Plus) en S7 Edge

Nog niet zo lang geleden ontdekten wij dat Samsung voor haar Galaxy S7 Edge een paar nieuwe edge features in petto heeft – en dat deze ook naar de Galaxy S6 Edge en S6 Edge Plus komen met de aanstaande Android 6.0 Marshmallow update. Samsung doet nu uit de doeken wat deze nieuwe edge functies precies zijn.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-edge-screen-nieuwe-features-android-marshmallow Onder de loep: de nieuwe edge features voor de Samsung Galaxy S6 Edge (Plus) en S7 Edge

Tegelijk met de officiële aankondiging van de start van de Marshmallow update, toont Samsung op haar eigen blog welke features het edge scherm in de nieuwe versie van het Android besturingssysteem heeft. Wie een Galaxy S6 Edge of S6 Edge Plus heeft krijgt straks dus nieuwe mogelijkheden.

Naast de inmiddels vertrouwde People en Apps edge opties, kun je straks je edge telefoon ook voorzien van een zogeheten Tasks edge, waar je snelkoppelingen naar verschillende taken kunt plaatsen. Zo kun je i.p.v. een snelkoppeling naar de mail app een icoontje plaatsen waarmee je direct een nieuwe email kunt beginnen.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-edge-screen-nieuwe-features-android-marshmallow-tasks-edge Onder de loep: de nieuwe edge features voor de Samsung Galaxy S6 Edge (Plus) en S7 Edge

Links apps edge zoals deze nu is, midden en rechts de vernieuwde variant

Ook kun je kiezen voor bredere edges, waardoor je twee rijen icoontjes kwijt kunt – dus: twee keer zoveel contactpersonen, apps of andere snelkoppelingen. Je kunt zelfs heen en weer vegen voor nóg meer rijen met koppelingen, zodat je uiteindelijk in feite toegang krijgt tot je complete contactenlijst.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-edge-screen-nieuwe-features-android-marshmallow-quick-tools Onder de loep: de nieuwe edge features voor de Samsung Galaxy S6 Edge (Plus) en S7 Edge

Quick tools: handige snufjes op het edge scherm van je Galaxy S6 Edge (Plus)

Op het bredere edge scherm kun je straks ook kiezen voor verschillende Quick tools, zoals een liniaal – bekend van de Galaxy Note Edge – of een kompas, óf zelfs een in helderheid verstelbare zaklamp functie.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-edge-screen-nieuwe-features-android-marshmallow-poeple-edge Onder de loep: de nieuwe edge features voor de Samsung Galaxy S6 Edge (Plus) en S7 Edge

 

Links de bestaande People edge, in het midden de vernieuwde versie

Al met al probeert Samsung dus duidelijk meer functionaliteit te geven aan de edge schermen van de Galaxy S6 Edge (Plus), die tot nu toe vooral uitblonken door hun uiterlijk. Ervaringen met de Galaxy Note Edge leren dat een dergelijk scherm wel degelijk praktische voordelen biedt, en we zijn dus blij dat sommige nieuwe features sterk lijken op wat Samsung vorig jaar al op dat toestel deed.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-edge-screen-nieuwe-features-android-marshmallow-feeds Onder de loep: de nieuwe edge features voor de Samsung Galaxy S6 Edge (Plus) en S7 Edge

Bredere feeds op het edge scherm tonen meer informatie

Uiteraard kun je ook na de Marshmallow update nog steeds de bestaande edge applicaties en feeds toevoegen, zodat er langzaam maar zeker steeds meer keuze en flexibiliteit ontstaat. En ook deze informatiefeeds kunnen nu gebruik maken van de bredere edge modus, zodat er meer informatie direct zichtbaar en toegankelijk wordt.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-edge-screen-nieuwe-features-android-marshmallow-lipje Onder de loep: de nieuwe edge features voor de Samsung Galaxy S6 Edge (Plus) en S7 Edge

Last but not least kun je straks, na de update, het uiterlijk van het edge tabje zelf kiezen. Dat wil zeggen, je kunt ‘m smaller maken, of breder. En je kunt instellen hoe transparant hij is – tot het punt van onzichtbaarheid. Uiteraard kun je ook nog kiezen wáár hij op je scherm te vinden is, maar dat kan nu ook al.

In het verleden voegde Samsung met een Android update ook compleet nieuwe functies toe aan haar telefoons. Zo kreeg de één jaar oude Galaxy S3 de multi-window feature. Voor de Galaxy S6 Edge en S6 Edge Plus is dit nu dus niet anders – hun cutting edge schermen groeien in de loop van de tijd uit van geinige gimmick tot volwassen feature. Of nouja, dat laatste kunnen we natuurlijk pas inschatten zodra we de Marshmallow update op onze eigen S6 Edge in gebruik hebben. Voor nu zijn we in ieder geval benieuwd.

Wanneer de update naar Android 6.0.1 Marshmallow precies op de Nederlandse edge toestellen verschijnt is nog niet bekend. De uitrol is nu elders ter wereld van start, maar het is nog even afwachten tot ook toestellen hier ‘m kunnen installeren.

 

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Praat mee