Dit is Android 6.0 Marshmallow (beta) op de Samsung Galaxy S6

Het heeft even geduurd, maar nu hebben wij dan ook een blik kunnen werpen op Android 6.0 Marshmallow op de Samsung Galaxy S6 in het Nederlands, inclusief de vele verbeteringen die de update straks met zich mee zal brengen. En ja hoor, ook als je een Galaxy S6 Edge of S6 Edge Plus hebt zie je hieronder de nabije toekomst van jouw telefoon.

samsung-galaxy-s6-android-6-marshmallow-preview Dit is Android 6.0 Marshmallow (beta) op de Samsung Galaxy S6

Het eerst wat natuurlijk opvalt op de Galaxy S6 na de Android 6.0 Marshmallow update, is het bijgeschaafde design. Visueel, althans, want net zo opvallend is de snelheid van deze beta versie van de nieuwe software met TouchWiz. Deze draait nog een graadje soepeler dan met Android 5.1.1. Daaarbij moeten we dan wel vermelden dat de update op een brandschone – lege, na fabrieksreset – Galaxy S6 draait, dus dat kan ook een rol spelen.

Al met al zijn de functionele verbeteringen uiteindelijk het interessantst. De camera van de Galaxy S6 biedt nu eindelijk dezelfde features als die van de S6 Edge Plus, inclusief de mogelijkheid om met Samsung’s eigen camera app RAW foto’s te maken.

samsung-galaxy-s6-android-6-marshmallow-preview-1 Dit is Android 6.0 Marshmallow (beta) op de Samsung Galaxy S6

Veel menuutjes werken wat anders dan je van Android Lollipop gewend bent: geen lijstjes, maar ‘knoppen’, die er niet per se mooier uit zien. Wel aardig is dat ook de gewone Galaxy S6 een paar S6 Edge achtige bedieningsopties erbij krijgt. Zo kun je door je lijst met contacten scrollen middels een op edge-achtige ‘tab’ langs de zijkant van het scherm.

samsung-galaxy-s6-android-6-marshmallow-preview-5-camera Dit is Android 6.0 Marshmallow (beta) op de Samsung Galaxy S6

De nieuwe versie van de Theme Store is weer een stukje beter dan zijn voorganger. Je kunt je thema nu onder meer ook zoeken op kleur, en het overzicht met categorieën – voorheen helemaal onderaan de Theme Store bungelend – is nu prominenter aanwezig.

samsung-galaxy-s6-android-6-marshmallow-preview-3-screenshot Dit is Android 6.0 Marshmallow (beta) op de Samsung Galaxy S6

In het Instellingen menu heeft het item Bewegingen en gebaren plaatsgemaakt voor het kopje Nuttige functies, waar dezelfde features te vinden zijn als eerst, met name wat extra snufjes zoals de verbeterde screenshot feature waarmee je bijvoorbeeld complete webpagina’s kunt vastleggen.

samsung-galaxy-s6-android-6-marshmallow-preview-4-antutu Dit is Android 6.0 Marshmallow (beta) op de Samsung Galaxy S6

En net als in Android Marshmallow op andere telefoons, is ook op de Galaxy S6 het vernieuwde permissie systeem te vinden, waardoor je onvermijdelijk een stuk beter op de hoogte bent van wat apps allemaal met je toestel doen.

Over de accuduur van de Galaxy S6 met Marshmallow kunnen we voorlopig nog weinig zinvols zeggen. Momenteel is de software natuurlijk nog allesbehalve af, dus pas na de definitieve update kunnen we daar echt naar kijken. Voor nu laten we het bij de kort-maar-krachtige conclusie dat ook de beta-software ontzettend soepel loopt op het toestel, dus dat belooft wat.

De officiële, voor iedereen toegankelijke Marshmallow update wordt later dit kwartaal verwacht. Een precieze datum is – zoals gebruikelijk – nog niet bekend. Update: inmiddels is ook Android 6.0.1 uitgerold naar Galaxy S6 toestellen in Samsung’s beta-test programma.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  1. Thomas zegt

    Zojuist is Android 6.0.1 beschikbaar gekomen als BETA via het Galaxy Care beta test programma. Heb de update geïnstalleerd en het loopt net allemaal iets stabieler en vlotter dan het al stabiele Android 6.0. Is het installeren dus zeker waard!

Praat mee