Samsung rolt eigen adblocker API uit voor haar browser

Na Apple komt nu ook Samsung met een adblock oplossing voor haar eigen browser, Samsung Internet. De eerste adblockers die hier gebruik van maken, zijn inmiddels beschikbaar.

samsung-adblock-browser Samsung rolt eigen adblocker API uit voor haar browser

Samsung heeft stilletjes haar eigen browser voorzien van een API om ongewenste reclame weg te poetsen uit je internetervaring. De vernieuwde versie komt met de Android 6.0 Marshmallow update naar bestaande Galaxy toestellen, maar kan ook op andere smartphones geïnstalleerd worden via de Play Store.

Naast Samsung Internet heb je daarvoor ook de Adblock Fast app nodig – update: of een andere, zoals Crystal – om ervoor ze zorgen dat je inderdaad kunt rondsurfen op een internet met beduidend minder reclame. En daarmee bereikt de roerige ‘adblock discussie’ dus ook Samsung’s toestellen die – draaiend op Android – deel uitmaken van Google’s inkomstenstroom. En waarmee menig website bezocht wordt die mogelijk wordt gemaakt dankzij reclameinkomsten.

Maar van de discussie die daarmee samenhangt, weet je bij deze in ieder geval dat Samsung met haar gebruik(st)ers meedenkt, om een zo snel en helder mogelijke surfervaring te bieden.

(bron, via)

Galaxy deal tips

Praat mee