Samsung legt Exynos 8 Octa uit, benadrukt custom cores, modem, 4K UHD support

Een tijdje geleden al introduceerde Samsung officieel haar nieuwe Exynos 8 Octa processor, die we straks ook in sommige varianten van de Galaxy S7 zullen aantreffen. Middels een infographic lichten de Zuid-Koreanen de processor verder toe.

samsung-galaxy-s7-exynos-8-octa-custom-core-1024x399 Samsung legt Exynos 8 Octa uit, benadrukt custom cores, modem, 4K UHD support

De Exynos 8 Octa is voor Samsung een unieke processor. De octa core chip maakt gebruik van rekenkernen die door de Zuid-Koreanen zelf werden ontwikkeld. Althans, de vier snelle rekenkernen, zo blijkt uit de infographic. De vier zuinige kernen, die samen met de custom kernen een zogeheten big.LITTLE configuratie vormen, komen dus vermoedelijk uit de vertrouwde keuken van chipontwerper ARM.

De nieuwe kernen zorgen voor rekensnelheden die tot 30% hoger liggen dan bij de Exynos 7 Octa die Samsung gebruikt in haar Galaxy S6 serie, terwijl er 10% minder energie verbruikt wordt. Op grafisch gebied belooft de processor – aldus het PR materiaal – een ‘PC or console-like gaming experience’.

De Exynos 8 Octa heeft een geïntegreerde modem, met categorie 12 down- en 13 uplink, oftewel maximaal 600 Mpbs download en 150 Mbps upload snelheden. Met andere woorden: flink wat sneller dan je op dit moment op de Nederlandse mobiele netwerken kunt bereiken.

samsung-galaxy-s7-exynos-8-octa-4k-uhd-support-small-1024x609 Samsung legt Exynos 8 Octa uit, benadrukt custom cores, modem, 4K UHD support

Uiteraard kan de processor zonder enige moeite 4K UHD video opnemen en afspelen, met een maximale resolutie van 4096 bij 2160 pixels. Voor de duidelijkheid: dit betekent uiteraard níet dat de Galaxy S7 een 4K UHD beeldscherm resolutie heeft – die blijft gewoon bij de toch al erg hoge QHD resolutie met 2560 bij 1440 pixels.

Volgens sommige geruchten zal de Exynos 8 Octa ook in de Europese Galaxy S7 en S7 Edge – modelcodes SM-G930F en SM-G935F – te vinden zijn. Of dit inderdaad het geval is, moet blijken als Samsung de nieuwe topmodellen daadwerkelijk lanceert, rond 20 februari.

samsung-galaxy-s7-exynos-8-octa-4k-uhd-support Samsung legt Exynos 8 Octa uit, benadrukt custom cores, modem, 4K UHD support

(bron)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee