Meer informatie over modelcodes en processoren Samsung Galaxy S7 (Edge)

Nu Samsung én Qualcomm hun topprocessoren voor 2016 officieel gelanceerd hebben, is het tijd om nog eens te kijken in welke varianten van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge ze terecht zullen komen – en waar.

samsung-galaxy-s7-exynos-snapdragon-processor-waar-welke-nederland Meer informatie over modelcodes en processoren Samsung Galaxy S7 (Edge)

Vorig week zagen we dat Qualcomm haar nieuwe Snapdragon 820 eindelijk officieel aan de wereld voorstelde, kort daarop gevolgd door Samsung en haar Exynos 8 Octa system on a chip. De kans is aanzienlijk dat beide processoren in de Galaxy S7 en S7 Edge terecht zullen komen – in verschillende versies van de toestellen, uiteraard.

Eerdere geruchten schetsen al een ruw beeld van welke chip in welke S7 moet gaan belanden, nieuwe berichten zijn een stukje gedetailleerder. Zo komen we bijvoorbeeld te weten dat de Snapdragon 820 te vinden zal zijn in de Galaxy S7 (SM-G930) en S7 Edge (SM-G935) in China en bij de Amerikaanse providers Verizon, Sprint en US Cellular.

De Exynos 8 Octa – ook bekend als de Exynos 8890 – is dan te vinden in de overige Galaxy S7 en S7 Edge varianten, waaronder de SM-G930F en SM-G935F. De ‘F’ hier duidt de Europese toestelvarianten aan, die ook in Nederland verkocht zullen worden.

Welke processor uiteindelijk beter is, zal uiteindelijk moeten blijken uit directe vergelijkingen, maar de verwachting is dat de verschillen niet groot zullen zijn. En beide chips zijn zonder enige twijfel meer dan snel genoeg om in 2016 met de absolute smartphonetop mee te kunnen doen.

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

  1. Dirk zegt

    Beter dat wij de exynos krijgen.
    de 7420 is echt heel goed in de s6.
    Snap 810 viel tegen met die hitteproblemen en was zoiezo wat minder snel en minder zuinig.
    Dus op t moment gaat mijn voorkeur toch naar exynos octa.

Praat mee