‘Samsung’s Exynos 8890 processor voor de Galaxy S7 bijna klaar voor massaproductie’

Volgens berichten uit Zuid-Korea kan de massaproductie van Samsung’s nieuwe, eigen Exynos 8890 processor al in december beginnen – mooi op tijd voor gebruik in de Galaxy S7.

samsung-logo 'Samsung's Exynos 8890 processor voor de Galaxy S7 bijna klaar voor massaproductie'

De Exynos 8890 system on a chip moet volgend jaar de ‘opvolger’ worden van de Exynos 7420, die de Zuid-Koreanen dit jaar met succes gebruiken in de volledige Galaxy S6 serie smartphones. De verwachting is dan ook dat de Exynos 8890 te vinden zal zijn in sommige versies van de Galaxy S7.

Daarvoor moet Samsung natuurlijk wel de productie van de nieuwe chip op tijd op orde hebben. Volgens nieuws uit dat land zelf is precies dit het geval. Uiterlijk in december zou de productie van start kunnen in Samsung’s fabriek in Giheung, in de Gyeonggi provincie. Zelfs als Samsung de Galaxy S7 inderdaad al vroeg in 2016 wil lanceren is dit ruimschoots op tijd.

De Exynos 8890 dook eerder al op in benchmarktests, en toonde daar indrukwekkende resultaten. De processor heeft een maximale kloksnelheid van 2,3 GHz, en is voorzien van acht custom rekenkernen. Deze zijn weliswaar gebaseerd op ontwerpen van de Britse chipontwerper ARM, maar door Samsung zelf aan de eigen eisen aangepast.

Naast de Exynos 8890 test Samsung ook de Snapdragon 820 processor van Qualcomm voor de Galaxy S7. Ook deze chip zal straks vermoedelijk uit Samsung’s eigen fabriek van de band rollen, dus de Zuid-Koreanen lijken hoedanook de processor voor hun topmodel van 2016 zelf te gaan fabriceren – welke naam het beestje straks ook blijkt te hebben.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee