‘Samsung Galaxy S7 krijgt behuizing van magnesium legering, lancering in januari’

Volgens berichten uit Zuid-Korea en China zal de Samsung Galaxy S7 al in januari gelanceerd worden, en een behuizing hebben die deels gefabriceerd wordt van een magnesiumlegering. Ook voor audiofielen is er goed nieuws.

samsung-galaxy-s7-magnesium-glas-body 'Samsung Galaxy S7 krijgt behuizing van magnesium legering, lancering in januari'

Magnesiumlegering voor de Galaxy S7: sterk, licht

In rap tempo volgen momenteel de geruchten rond de Galaxy S7 elkaar op. Gisteren konden wij nog bevestigen dat de Zuid-Koreanen al geruime tijd werken aan hun eigen drukgevoelige scherminterface – en vandaag staan de volgende geruchten alweer in de startblokken.

Uit China duikt een bericht op dat Samsung de Galaxy S7 heeft getest met een body gemaakt van glas en een frame uit een combinatie van magnesium en een ander metaal. Dit laatste zou een verandering zijn ten  opzichte van de huidige Galaxy S6 modellen, die alleen een aluminium frame hebben.

In Samsung’s thuisland wordt druk gespeculeerd over een relatief vroege lancering van de Galaxy S7. Onlangs nog berichtten wij dat dergelijke berichten dit jaar verrassend vroeg opduiken – en ook nu wordt wederom de onthulling van het toestel in januari voorspeld. Dit zou een maand of wat vóór het Mobile World Congress zijn, waar Samsung in het verleden nog wel eens nieuwe toptelefoons aan de wereld toonde.

Overigens zou de Galaxy S7 dan in twee varianten voorgesteld gaan worden: een premium versie, en een goedkopere variant – mogelijk een platte S7, en een Galaxy S7 Edge.

Als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl komen we vandaag ook nog te weten dat de Galaxy S7 mogelijk uitgerust zal zijn met een SABRE 9018AQ2M chip van ESS Technology. Tenzij je een onverdeelde audiofiel bent, zal je dit weinig zeggen, maar voor de fanatieke geluidsliefhebber is dit een interessante move – zeker in het licht van recent gefluister over een samenwerking tussen HQ-streamingdienst Tidal en Samsung.

Interessante geruchten dus, waarbij het altijd raadzaam is om te bedenken dat het niet meer zijn dan dat: geruchten. Er kan en zal nog vanalles veranderen, alvorens Samsung de Galaxy S7 begin 2016 daadwerkelijk onthult.

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee