‘Samsung gaat Qualcomm’s Snapdragon 820 zelf fabriceren’ (voor de Galaxy S7)

Wie nerd genoeg is om zich nu al bezig te houden met de vraag wie de processor van de aankomende Galaxy S7 gaat produceren, kan het volgende gerucht zeker waarderen: dit wordt sowieso Samsung zelf – ook al krijgt het toestel de Snapdragon 820 chip.

samsung-galaxy-s7-snapdragon-820-10nm-14nm 'Samsung gaat Qualcomm's Snapdragon 820 zelf fabriceren' (voor de Galaxy S7)

Uit China komt het bericht dat Samsung mogelijk zélf Qualcomm’s Snapdragon 820 system on a chip zal gaan fabriceren, die straks in sommige Galaxy S7 varianten te vinden zal zijn. Opvallend genoeg moet dit dan ook nog op twee verschillende procédés gaan gebeuren: 14 nanometer, én 10 nanometer.

Naast een Galaxy S7 variant met Snapdragon 820 komt er mogelijk ook een versie met een Exynos chip uit Samsung’s eigen keuken. Het zou dus zomaar kunnen dat Samsung sowieso de processor van de S7 zelf gaat maken, ongeacht welke chip er in het toestel te vinden is.

Wanneer Samsung de grootschalige productie van Snapdragon 820 chips precies start is niet bekend. De verwachting is dat er de komende weken meer details op zullen duiken – wat natuurlijk klinkt als een open deur.

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee