‘Europese Samsung Galaxy S7 met Exynos processor, Snapdragon in VS en China’

Volgens berichten uit Zuid-Korea zal er in de Europese versie van de Samsung Galaxy S7 een Exynos processor te vinden zijn.

samsung-logo 'Europese Samsung Galaxy S7 met Exynos processor, Snapdragon in VS en China'

Na een veelvoud aan berichten over de processor die straks in de Galaxy S7 te vinden zal zijn, komt nu een concreter stukje nieuws: in de VS en China krijgt het toestel een Snapdragon 820 processor van Qualcomm, elders – en dus hier in Europa – zal een eigen Exynos chip aan boord zijn.

Bij voorgaande Galaxy S topmodellen – tot, maar niet met, de Galaxy S6 – hanteerde Samsung een vergelijkbare strategie, met als grote verschil dat ook Europa destijds – bij de Galaxy S4 en S5 – een Snapdragon processor ‘kreeg’.

De Exynos processor die we straks in de Galaxy S7 verwachten, is vermoedelijk de Exynos 8890, die recent nog indrukwekkende prestaties neerzette in een benchmark test. Dit is een octacore processor die mogelijk voorzien is van Samsung’s eigen Mongoose kernen.

Ook Qualcomm’s Snapdragon 820 werd eerder al in verband gebracht met de Galaxy S7. Samsung zou misschien wel de eerste telefoonmaker zijn die de processor mocht uitproberen. Toch lijkt de kans groot dat deze straks – ten tijde van de release van de Galaxy S7, of kort daarna – in een flink aantal andere topsmartphones te vinden zal zijn.

Overigens lijkt de kans groot dat Samsung straks niet alleen een gewone, ‘platte’ Galaxy S7 zal lanceren, maar dat ook een Galaxy S7 Edge in de pijpleiding zit. Beide toestelvarianten worden in het eerste kwartaal van 2016 gelanceerd.

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee