‘Samsung is de eerste die Qualcomm’s Snapdragon 820 test’ (voor de Galaxy S7, uiteraard)

Veel is er al geschreven over de topprocessor waarmee chipbakker Qualcomm het komend jaar telefoonmakers wil gaan verleiden: de Snapdragon 820. Maar ondanks vele geruchten over deze chip in verschillende smartphonemerken, zou Samsung in feite de eerste zijn die het plakje siliconen test. Voor haar Galaxy S7, zo laat het zich raden.

samsung-qualcomm-snapdragon-820-galaxy-s7 'Samsung is de eerste die Qualcomm's Snapdragon 820 test' (voor de Galaxy S7, uiteraard)

Wie zijn oor van tijd tot tijd te luisteren legt in het smartphoneroddelcircuit, vangt met zekerheid geluiden op over Qualcomm’s Snapdragon 820 system on a chip – de processor die de kloof met Samsung moet gaan dichten in 2016.

De Snapdragon 820 beschikt over technische eigenschappen die vergelijkbaar zijn met Samsung’s eigen Exynos 7420 chip: het is een 64 bit processor die gefabriceerd wordt op een 14 of 16 nanometer FinFET proces. Zonder je te vervelen met de exacte details: dit is – ten dele – het ‘geheim’ achter de prestaties en energiezuinigheid van de processor in Samsung toptoestellen dit jaar.

Ondanks het feit dat de Snapdragon 820 al verband is gebracht met verschillende smartphones die in de komende maanden uitgebracht moeten gaan worden, maar volgens nieuwe berichten uit China is Samsung de eerste fabrikant die aan de slag ging met de processor. Een verrassing kun je dit natuurlijk niet noemen, aangezien Samsung waarschijnlijk de productie van de 820 voor haar rekening gaat nemen.

En dus komen we bij de Galaxy S7 – de telefoon waarvoor Samsung de processor in het vizier zou hebben genomen. Niet alleen testen de Zuid-Koreanen prototypes van de S7 met de  chip, ze voeren zelf een aantal optimalisaties door om het maximale uit de processor te kunnen halen. Tenslotte heeft Samsung volgend jaar een aardige technische voorsprong te verdedigen. Zoals gezegd: veel eigenschappen van de Snapdragon 820 zijn nu al te vinden in de Exynos 7420 – het kloppend hart van Samsung’s Galaxy S6 modellen.

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee