Krijgt de Samsung Galaxy S6 een 2600 mAh batterij?

Zonder rustpauze dendert de geruchtentrein rond Samsung’s aankomende Galaxy S6 verder. Zo duikt er vandaag nieuws op over de – misschien dus verrassend bescheiden – capaciteit van de batterij van het toestel.

samsung-galaxy-s5-review-accu-batterij Krijgt de Samsung Galaxy S6 een 2600 mAh batterij?

Een tijdje geleden deden we nog wat lacherig over een bericht dat de Galaxy S6 een accu zou hebben met een capaciteit van 2500 mAh. Echter, vandaag waait er uit Zuid-Korea een gerucht over dat deze capaciteit bijna bevestigd: 2600 mAh zou de batterij van het toestel kunnen opslaan. Ter vergelijking: de huidige Galaxy S5 heeft een capaciteit van 2800 mAh.

Het zou dus een vrij verrassende move zijn van Samsung om de accu in de Galaxy S6 te verkleinen, ten opzichte van die van zijn voorganger. Natuurlijk, de S6 is vermoedelijk een stukje dunner – met een geschatte dikte van 6,9 millimeter – maar dan nog zou een kleinere batterij menigeen doen fronsen.

Natuurlijk is het wel de moeite waard om te bedenken dat Samsung het toestel voorziet van een nieuwe generatie processor die zo’n 35% minder energie gebruikt, én dat Samsung haar Amoled schermen telkens weer een stukje zuiniger weet te maken – ondanks de steeds hoger wordende schermresolutie.

Tel daarbij op dat Samsung naar verluid haar eigen TouchWiz interface flink heeft weten te optimaliseren, en het is duidelijk dat het wat vroeg is om conclusies te trekken uit de toch wel wat bescheiden 2600 mAh accucapaciteit – mocht dit getal al kloppen, natuurlijk.

Zoals met alle geruchten die momenteel de ronde doen over de Galaxy S6 geldt ook hier weer: op één maart komen we alles definitief te weten. Dan zal Samsung het toestel namelijk officieel onthullen. Wil jij een berichtje ontvangen zodat de S6 te koop is in Nederland? Schrijf je dan in voor onze email notificatie:

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee