Nu officieel: onthulling Samsung Galaxy S6 op 1 maart

Tot nu toe gingen we er vanuit dat de Samsung Galaxy S6 op 2 maart zou worden onthuld. We zaten er één dag naast, zo blijkt uit de eerste, zojuist verstuurde uitnodigingen voor het evenement: op 1 maart zal Samsung de Galaxy S6 in Barcelona aan de wereld tonen.

samsung-galaxy-s6-onthulling-1-maart Nu officieel: onthulling Samsung Galaxy S6 op 1 maart

Op de verstuurde flyer wordt – zoals je mag verwachten – de Galaxy S6 niet genoemd. Sterker nog: zelfs beproefde spreuken als The Next Big Thing ontbreken. Alleen de vraag What’s next suggereert dat Samsung’s evenement – nu Galaxy Unpacked geheten – inderdaad over het volgende Galaxy topmodel gaat.

Hoe het ook zij: het draait natuurlijk allemaal om de amper zichtbare, maar duidelijk gekromde vorm die is afgebeeld. Is het een geknikt toestel in de geest van HTC’s jarenoude Hero? Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Of is het gewoon dezelfde gebogen aluminium rand langs het toestel die we ook al kennen van de Galaxy Note Edge?

De verwachting is dat de Galaxy S6 een scherm met een diagonaal rond de 5 inch heeft, met een ultrahoge QHD resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Aan boord is mogelijk een 64 bit, 14nm octacore processor uit Samsung’s eigen Exynos serie, en een 20 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. De behuizing is tenminste deels van aluminium.

Of de Galaxy S6 in de standaard uitvoering een gebogen edge scherm krijgt is nog maar de vraag. Wel lijkt de kans groot dat Samsung naast de S6 een Galaxy S6 Edge – a.k.a. Galaxy S Edge – zal onthullen met een scherm dat aan beide zijkanten om de rand buigt. Of zou de bovenstaande afbeelding juist suggereren dat er maar één, gebogen Galaxy S6 aan komt? Wat denk jij dat er te zien is op de afbeelding?

In ieder geval krassen we 2 maart weg uit de agenda, en voegen 1 maart toe als de dag waarop we eindelijk alle details van de Galaxy S6 te weten komen.

Wil jij van ons een berichtje ontvangen zodra de Galaxy S6 daadwerkelijk verkrijgbaar is in Nederland? Schrijf je dan nu in voor onze email notificatie:

(via, bron)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee