Samsung kondigt mogelijke 14nm processor Galaxy S6 officieel aan

Er is wat heel wat afgespeculeerd over de processor die we straks in de Samsung Galaxy S6 – en zijn gebogen broertje de Galaxy S6 Edge – gaan aantreffen. Geruchten over een 14nm 64 bit octacore system on a chip (soc) van Samsung’s eigen makelij voerden al de overhand, en lijken door een officiële aankondiging bevestigd.

samsung-galaxy-s6-exynos-7-octa Samsung kondigt mogelijke 14nm processor Galaxy S6 officieel aan

Via haar eigen blog laat Samsung weten te starten met de massaproductie van ’s wereld’s eerste mobiele processor die op 14nm gefabriceerd wordt, middels haar eigen zogeheten FinFET procédé – de Exynos 7 Octa. Hiermee nemen de Koreanen een behoorlijke voorsprong op andere fabrikanten van mobiele processoren, waarvan de eerste 14nm soc’s pas later dit jaar worden verwacht – die mogelijk (deels) ook uit Samsung’s fabrieken gaan rollen, overigens.

Zonder al te veel uit te wijden over de 14nm schaalverkleining en het FinFET procédé, laat Samsung weten dat er een snelheidwinst geboekt wordt van 20 procent, en – nog belangrijker – een energiebesparing van 35 procent. Met andere woorden: de nieuwe processor is sneller, en tegelijk ook nog eens zuiniger.

De verwachting, of tenminste hoop, is, dat het gebruik van de nieuwe processor ook tot merkbaar betere prestaties – qua snelheid en/of accuduur – leidt in de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Dit moet het toestel op zijn beurt weer een streepje voor geven op de toptoestellen die concurrenten als HTC en Sony de komende maanden lanceren, die nog met 20nm processoren uitgerust zijn.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee