Vooruit, nog een rondje vermeende Samsung Galaxy S6 specificaties

Een dag zonder Samsung Galaxy S6 geruchten is een dag niet geleefd. Toch? Hopelijk valt dat wel mee natuurlijk, maar laten we er toch maar eentje doen vandaag. Uit de VS komt namelijk een vrij compleet lijstje met bijna alle belangrijke specificaties van het toestel.

samsung-galaxy-s6-concept-bgr Vooruit, nog een rondje vermeende Samsung Galaxy S6 specificaties

De Samsung Galaxy S6: een aardig maar onofficieel concept ontwerp

De Amerikaanse website BGR zou van een betrouwbare insider alle details van de Galaxy S6 hebben ontvangen, inclusief foto’s (!). Maar die mogen we nog niet zien, lekker pûh! Erg flauw, natuurlijk. Dat gezegd hebbende, is het goed om in gedachten te houden dat BGR soms inderdaad leuke scoops heeft, maar nog vaker planken flink misslaat. Tenslotte wisten zij destijds zeker dat de Galaxy S3 een 1080p full HD beeldscherm heeft, en een keramieke behuizing. Inderdaad, dat was onzin.

Maargoed, een lijstje met Galaxy S6 specificaties dus. Zo heeft het toestel volgens de Amerikanen dus een 5,1 inch QHD scherm, met een pixeldichtheid van 577 pixels per inch. Hier kunnen we prima in mee gaan – tenslotte geloven wij ook niet per se in berichten dat de Galaxy S6 een veel groter scherm heeft dan zijn voorgangers.

Als processor wordt een 64 bit octacore chip genoemd die gefabriceerd wordt op een 14nm proces. Het zou hier dan vermoedelijk gaan om een system on a chip uit Samsung’s eigen Exynos serie, wat niet geheel ondenkbaar is. Maar het is dan niet de onlangs onthulde Exynos 7 Octa – dat is namelijk een 20nm chip. Dat Samsung inderdaad 14nm processoren kan maken is bekend, maar of het er genoeg zijn voor een toestel als de Galaxy S6 is de vraag.

Als hoofdcamera moet een 20 megapixel lens dienst doen, met optische beeldstabilisatie, terwijl de frontcamera een 5 megapixel model is. Dit was al een beetje te raden, evenals de rest van de specificaties. Het enige andere opvallende detail is een accu met een capaciteit van 2550 mAh – kleiner dan die van de Galaxy S5. Op zich zou een processor zoals beschreven relatief zuinig zijn met energie, maar of Samsung er dus voor zou kiezen om er maar een kleinere batterij in te stoppen? Het valt te bezien.

Overigens zit deze accu in een behuizing die – zoals recente geruchten ook  beweerden – van glas en metaal gemaakt is. Echter, een nog recenter bericht bevestigt dat Samsung op dit moment nog verschillende prototypes van de S6 aan het testen is, en er nog geen definitief design bekend is van het toestel dat op 2 maart officieel onthuld zal worden.

Als laatste zou de Galaxy S6 standaard met Samsung’s eigen betaaldienst die compatible is met 90% van de bestaande betaalterminals.

Of het allemaal klopt? Het valt niet te controleren. Aan de andere kant: de meeste details komen niet helemaal uit de lucht vallen. Toch blijven we een korreltje zout – of twee – aanraden.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee