‘Veel minder bloatware op de Samsung Galaxy S6’

De aankomende Samsung Galaxy S6 houdt de gemoederen druk bezig. En hoewel niet alle geruchten even interessant zijn, is het bericht dat Samsung de meeste bloatware op het toestel optioneel maakt dat wel.

samsung-galaxy-s6-spigen 'Veel minder bloatware op de Samsung Galaxy S6'

De Galaxy S6 volgens hoesjesmaker Spigen: een gephotoshopte Galaxy S5 met een verplaatste hartslagmonitor (afb., via)

Een tijdje geleden al dook het bericht op dat Samsung haar TouchWiz interface voor de Galaxy S6 flink zou hebben uitgekleed. Hoe dit dan precies gebeurt is niet duidelijk, maar nu weet Sammobile te melden dat losse features op de Galaxy S6 waarschijnlijk als extra download verkrijgbaar zullen zijn.

Wie al eerder een Galaxy smartphone had, weet dat deze met nogal wat voorgeïnstalleerde applicaties werd geleverd, waarvan het gros niet door de gebruiker te verwijderen is. Sinds de Galaxy S5 is dit al iets beter, maar vanaf de Galaxy S6 zou het Samsung het nog structureler aanpakken. Features zoals S Voice of S Translator worden mogelijk helemaal niet meer standaard geïnstalleerd, en zullen alleen als extra download beschikbaar zijn. Natuurlijk zijn er dan ook nog apps als ChatOn, die inmiddels helemaal uit het assortiment zijn verwijderd.

Natuurlijk zijn er altijd nog snufjes die zodanig in het systeem zelf ingebakken zijn, dat ze vermoedelijk niet weggelaten zullen worden, zoals de optie om het scherm aan te houden zolang je ernaar kijkt – Smart Stay. Maar een flinke reductie in het aantal apps waar je niet vanaf kunt – de zogeheten bloatware – zou voor veel gebruik(st)ers een welkome stap zijn.

Overigens heeft Robert Yi – Samsung’s head of investor relations – tijdens een conference call met investeerders laten vallen dat er een ‘innovatieve, premium telefoon’ aankomt met een ‘speciale functie’. Hoewel hij de Galaxy S6 – of zijn broertje met een edge scherm – niet direct bij naam noemt, is de kans groot dat hij het over dat toestel heeft. Veel wijzer worden we er niet van, behalve dat Samsung zelf de S6 kennelijk als innovatief en premium ziet. Waarvan dus akte.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  1. Marco Zwetsloot zegt

    Tja…wat de een bloatware noemt, zjn voor een ander weer handige apps. Persoonlijk vind ik GMaps ook bloatware met bijvoorbeeld Play books, Play Films, Play Games, Play Kiosk. Voorinstalleren is eigenlijk prima, als de apps maar handmatig te verwijderen zijn door de gebruiker.

Praat mee