Dit zit in Samsung’s beveiligingsupdate van november – welke toestellen krijgen ‘m?

Relatief laat publiceert Samsung dan toch de inhoud van de beveiligingspatch van de maand november. Welke Samsung telefoons krijgen deze update? Wij zetten het op een rij.

Samsung update november 2018

Via haar eigen beveiligingsblog slingert Samsung weer informatie de wereld in over de beveiligingspatch die deze maand aangeboden wordt. Deze maand is het een verrassend kleine patch – althans, met fixes voor een gering aantal CVE's (ahum: Common Vulnerabilities and Exposures).

Google's deel van de beveiligingspatch, dat zwakke plekken in het Android OS dicht, bestaat deze maand uit 29 CVE's die op Galaxy apparaten van toepassing zijn. Samsung voegt hieraan nog acht fixes toe voor haar eigen applicaties.  Hier gaat het onder meer om fixes in de Emergency dialer – de telefoonapp die je start als je vanuit het vergrendelscherm Noodoproep kiest – en een zwakke plek in de Setup-wizard van de software. Tevens wordt een lek in de Standalone DeX-mode gedicht, die op dit moment alleen beschikbaar is op de Galaxy Note 9 en Tab S4.

Opvallend genoeg was Samsung al in oktober begonnen met het verspreiden van de november patch – althans, op een handje vol toestellen, waaronder géén Nederlandse.

Op welke toestellen?

De beveiligingsupdate van november kun je uiteraard verwachten op alle toestellen die maandelijks de nieuwste updates krijgen. Het gaat daarbij deze maand om de:

Alle modellen kregen in oktober netjes hun respectievelijke updates, waardoor er op dit moment geen achterstanden hoeven worden ingehaald (eventuele branded toestellen van T-Mobile, Vodafone of het Belgische Proximus daargelaten – deze volgen helaas hun eigen schema).

Mid-range modellen

En dan zijn er de toestellen die hun updates iedere drie maanden krijgen. Wij verwachten deze maand vrij spoedig een update voor de Galaxy A3 2017, en ook voor de A6 Plus zit er een in de pijpleiding. Mogelijk krijgt ook de Galaxy A7 een eerste update sinds de release.

In de J-serie blijft het deze maand vermoedelijk ook rustig. De J3 2017 kan er nog even tegenaan, de Galaxy J6 kreeg recent de update van oktober, en de J7 2017 ontving pas nog de update naar Android 8.1. Blijft over de Galaxy J5 2017, waarvoor de Oreo-update ieder moment van start kan gaan in Nederland. De J7 uit 2016 krijgt later ook een update naar Android Oreo – of er voor die tijd nog beveiligingsupdates arriveren durven we niet te zeggen.

Tablets

Voor de Galaxy Tab S4 is het inmiddels ruimschoots tijd voor een nieuwe beveiligingspatch. De Galaxy Tab S3 kreeg er afgelopen maand een. Mogelijk rolt er deze maand ook eentje uit voor de een of andere Tab S2- en Tab A-variant.

Uiteraard houden we je ook deze maand weer op de hoogte van het uitrollen van de verschillende november-update naar de verschillende Galaxy's. Het doorlopende overzicht vind je altijd ook in ons archief van Samsung updates in Nederland.

Lees de reacties (6)

Gerelateerde artikelen