Update Android 7.0 Nougat op de Nederlandse Galaxy S6 (Edge) – 17 mei: unbranded S6 + S6 Edge

Kijk aan, vandaag is de uitrol gestart van de update naar Android 7.0 Nougat voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. De primeur is voor de branded toestellen van Vodafone (toestellen die bij Vodafone gekocht zijn). Update 12 april: ook voor T-Mobile’s S6 en S6 Edge staat de update nu klaar (dank, Jeroen). Update 16 mei: nu begint dan ook eindelijk de unbranded Galaxy S6 aan de Nougat update – en (17 mei) voor de Galaxy S6 Edge (dank, Yonah).

galaxy-s6-edge-android-nougat-update-nederland Update Android 7.0 Nougat op de Nederlandse Galaxy S6 (Edge) - 17 mei: unbranded S6 + S6 Edge

Yep, het is Android 7.0 Nougat op de Galaxy S6

Hoewel wij wat sceptisch waren toen onlangs bleek dat de uitrol van de update voor de Galaxy S6 begin maart zou starten, blijkt dit nu toch te kloppen. Op dit moment rolt voor Vodafone’s branded Galaxy S6 en S6 Edge een update uit met aan boord firmwareversie G920FXXU5EQBG – voor T-Mobile’s toestellen is dit G920FXXU5EQB3. Update: voor de unbranded S6 en S6 Edge wordt firmwareversie G920FXXU5EQE8 nu (16 & 17 mei) uitgerold, in een pakket van ruim 1138 MB, nota bene inclusief mei security patch (dank, Brendan).

De update brengt niet alleen een recentere security patch, maar natuurlijk vooral de complete sprong naar Android Nougat, inclusief alle bijbehorende verbeteringen, vernieuwingen en/of veranderingen.

Zoals we onlangs al konden zien in de vernieuwde handleiding van de Galaxy S6 met Nougat, brengt Android 7.0 onder meer een behoorlijk vernieuwde interface naar het toestel. Onder meer de vormgeving, het notificatiescherm, de multi-window feature en de camera interface werden opgefrist.

Geheel nieuwe op de Galaxy S6 (Edge) met Nougat is onder meer de functie Filter blauw licht, die je in het menu Display vindt, of tussen de snelkoppelingen op het notificatiescherm. Je kunt helaas geen schermresolutie kiezen, maar eerlijk is eerlijk: heel groot is besparing die daarmee te behalen is op de Galaxy S7 nu ook weer niet.

Als de update zich aandient op jouw Galaxy S6 (Edge) is het raadzaam om te checken of je voldoende vrije ruimte hebt om het 1,3 GB grote pakket te downloaden, uit te pakken, en te installeren (al gebeurt dit alles natuurlijk volautatisch). Met 3 GB vrije ruimte kan de update probleemloos worden uitgevoerd. Check eventueel ook: meer tips om je Galaxy op de Nougat update voor te bereiden.

Heb jij ook een Galaxy S6 (Edge)? Laat ons weten hoe de update bij jouw verloopt, danwel verlopen is. Kreeg je nog geen automatische melding dat de update klaar staat, check dan zelf via Instellingen -> Toestel-info -> Updates handmatig downloaden.

Nu (17 mei) is de Nougat update beschikbaar op alle Galaxy S6 en S6 Edge modellen in Nederland. Zoals altijd valt niet te voorspellen wanneer de update beschikbaar zal zijn voor de S6 Edge Plus, maar hopelijk laat deze nu niet lang meer op zich wachten.

Beste Galaxy S6 Edge deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  • Michel zegt

   KPN verkoopt ‘unbranded’ toestellen, dus je krijgt de update zodra ‘ie voor deze toestelversies beschikbaar is (maar het is niet te voorspellen wanneer dat gebeurt).

   • zegt

    Er staat in het bericht dat het mischien een week kan duuren maar ook wel maand

    Ik ga er van uit dat het een maand of langer is dan maak ik me zelf niet blij met een dood vogeltje XD

    Waarom vodafone eerst ?

    Waarom stront voor op ?

    Hopen dat de update er snel is voor de s6 edge

 1. Ano zegt

  Ik heb en zojuist erop gezet.
  Helaas zit, (zover ik kan zien) de functie dat het scherm van 2560 × 1440 naar 1080 of 720p. Er niet tussen, dat is dan wel weer een domper.

 2. Pedro zegt

  Zojuist dus de update naar nougat gehad op mijn edge6..update verliep vlekkeloos en alle op mijn toestel aanwezige apps en foto’s maar ook de instellingen waren na de update gewoon aanwezig..moet wel zeggen dat het even wennen zal worden met die nieuwe layout en nog wat items maar dat komt wel goed..wat me in deze korte tijd wel is opgevallen is dat het toestel beduidend sneller geworden is wat natuurlijk een plus punt is..kan hem dus tot nu toe aanbevelen om te instaleren

 3. Marc zegt

  Ik heb een branded Vodafone S6 edge plus. Mijn laatste software update is van september 2016. Ik heb het idee dat er geen enkele update meer gedownload kan worden, ook niet handmatig. Klopt dit en zo ja, wat kan ik er aan doen?

  • Michel zegt

   De S6 Edge+ van Vodafone is inderdaad sinds toen niet meer geupdate. Dat ligt niet aan jouw toestel, maar (zo lijkt het) aan Vodafone. De unbranded versie heeft een paar weken geleden nog de januari patch gehad.

    • Michel zegt

     Normaal gesproken wel, ja, dat is uiteindelijk vaak toch het handigst. Ook Vodafone zal uiteindelijk wel weer een nieuwe patch uitrollen, of direct de Nougat update.

     Je kunt andere firmwares op je toestel gaan installeren, maar dan moet je wel weten wat je doet (en je hebt de kans dat je daarna iedere verdere update ook handmatig moet installeren).

   • Cas zegt

    Weten we wanneer deze beschikbaar zou moeten zijn? Ik heb hier een T-mobile (unbranded) S6 Edge die niks doet, terwijl mijn collega met z’n Vodafone-branded al een volle week zit te spiegelen…

    • Michel zegt

     Klopt precies. op dit moment is de update alleen beschikbaar voor Vodafone’s S6 en S6 Edge. Voor toestellen van T-Mobile, en toestellen die niet bij een provider zijn gekocht, of bij Tele2 of KPN (unbranded toestellen) is de update nog niet beschikbaar. Wanneer dit gaat gebeuren is helaas niet te voorspellen.

 4. zegt

  Ik heb destijds een van de eerste S6 edge toestellen van Vodafone gekregen bij het verlengen van mijn abonnement en daarbij heb ik een unbranded versie gekregen (CSC code PHN). Toen dus op dag 1 een nieuw toestel en nu dus een van de laatste met de update. Jammer.

 5. Fabian zegt

  Nou ik heb m’n galaxy s6 Edge bij Vodafone gekocht en ik heb de upgrade nog niet!! En ik check m’n updates elke dag maar hij blijft erop dat de huidige versie is geïnstalleerd!

 6. Jeanine zegt

  M’n vriend en ik hebben allebei een abonnement bij Vodafone met s6. Is deze branded of niet? Kan ik dat ergens zien? Hij heeft de update trouwens al wel, bij mij is die nog niet te vinden?

 7. Conner Dassen zegt

  Krijgt de S6 ook 7.11 of blijft het bij 7.0? Ik wil hem graag rooten maar wel met de hoogst mogelijke android versie

 8. DesireeF zegt

  Ik heb vorige week de update gedaan. Alles ging goed tot gisteren. Toen viel hij opeens uit en hij is met geen mogelijkheid meer op te starten. Harde reset of andere tips over opstarten hebben helemaal geen effect.
  Ik heb ook niet het idee dat hij nu oplaad (verschillende laders, kabels etc geprobeerd), maar zie geen lichtje branden. Ik ga vanmiddag naar Vodafone. Hopelijk kunnen ze mij helpen. Iemand in de tussentijd tips of zelfde ervaring?

  (Het is trouwens een aanname van mij dat het iets met de update te maken heeft, maar heb tot nu toe nooit problemen gehad met de telefoon)

  • zegt

   Ik heb ongeveer hetzelfde gehad, opeens ging hij niet meer aan (batterij was halfvol volgens mij) en opladen ging ook niet meer.

   Harde reset en dergelijke combinaties werkte ook niet.

   Opgestuurd en is een nieuw moederbord in gezet, binnen de garantie.

   • Sen zegt

    Mijn batterij gaat echt als een tierelier, hebben jullie dat ook? Voor de update had ik hier geen last van. Pleas help me out, wat kan ik doen om dat te beperken?

   • John zegt

    ik heb precies hetzelfde. vorige week nieuwe Android geïnstalleerd op mijn s6 Edge+. ging prima, vanmorgen kreeg ik meldingen van Gear VR installatie die ik amper weggeklikt kreeg. Nu laadt de telefoon ineens helemaal niet meer op. Batterij is inmiddels leeg. 3 verschillende opladers geprobeerd. Help!?

    • John zegt

     Update op vorige melding: ik weet nu 99% zeker dat het aan Nougat ligt. Batterij was leeg en batterij reageerde nergens op. Ik heb telefoon aan de pc aangesloten, geen reactie. Op het moment dat ik met home+volume down+power ervoor kies om een custom OS te installeren wordt de telefoon plots wel herkend door de pc. Hij is nu inmiddels een kwartier aan het downloaden, terwijl de batterij leeg was. dus hij lijkt ook op te laden. ik heb alleen geen idee wat hij nu aan het downloaden is 😉

 9. zegt

  Ik heb het volgende gezien
  9 maart is de update officieel gestart met de uitrol.
  10 maart zag ik twee collega’s trots zijn op de nieuwe versie van Android.
  13 maart was ik toevallig in de buurt van een T-mobile winkel, en ik vroeg wanneer de update binnen zou komen. Zij gaven aan dat zij geen extra dingen op het toestel zetten, dus wij zouden als eerste aan de beurt moeten zijn.
  23 maart toch maar nogmaals contact opgenomen met T-mobile. Zij wisten niet waarom hun toestellen de update niet van Samsung kregen, en stuurden deze klachten door naar Samsung.
  23 maart meteen contact geprobeerd op te nemen met Samsung. Blijkbaar kan dat via Twitter, Facebook, Messenger, maar niet via email. Telefoon zou ook moeten kunnen, maar ik heb 50 minuten in de wacht gestaan en toen werd de verbinding verbroken.
  30 maart (vandaag), en nog steeds niets! Vodafone heeft de update er al meteen gekregen, maar wij moeten wachten! Hoe heeft Vodafone dit voor elkaar gekregen? Hebben ze betaald om de update bij ons te vertragen of zo?

  • zegt

   Toevoeging; ik heb net een reactie van Samsung gehad; hij wilde er niets over zeggen, maar suggereerde dat er mogelijk fouten in de update zitten, en dat Vodafone simpelweg zelf aan de gang is gegaan met een defecte update. Dit is natuurlijk onzinnig; we zouden al lang van fouten in de update gehoord moeten hebben, dus wat er precies aan de hand is, is onduidelijk.

 10. Gert zegt

  Ik werk bij T-mobile, en de higherups weten dat Vodafone heeft betaald om de update eerder binnen te krijgen. Samsung is dus niet dom of langzaam met de updates, en ze liegen ook niet, maar ze zijn wel corrupt.

 11. Ingrid zegt

  Inmiddels zijn we een maand verder en nog steeds volledige radiostilte van Samsung en geen update….. Nogal frustrerend dit.

 12. Dennis zegt

  Ik ga er niet meer op wachten heb ik een unbranded s6 ga volgende maand een nieuwe kopen maar geen Samsung meer met hun slechte service met updaten bah bah

  • Michel zegt

   Niet per se. Vaak hebben toestellen met provider-specifieke software een andere bestandsindeling, waardoor het fout gaat als je er een andere firmware op flasht.

 13. Wesley zegt

  vodafone toestel ( S6 ) maar nog steeds niks ontvangen en bij samsung werd me verteld dat het vanuit google moet komen ,, de updates ,,, iemand de oplossing al gevonden ?

  • zegt

   Ja; de update er handmatig opzetten dmv Odin. De update is harstikke goed, en geeft geen problemen. Waarom Samsung er zo lang mee wacht, is mij een raadsel.

   Overigens; de update komt dus niet vanuit Google of T-mobile. Google stelt de nieuwe code beschikbaar, waarna de providers en fabrikanten er mee aan de gang kunnen gaan. Als Samsung de nieuwe code (indien nodig) aangepast heeft, dan kan zetten de providers (Vodafone) er (veel, bij Vodafone) bloatware op, en dan gaat ie door. Unbranded toestellen krijgen de update direct vanuit de fabrikant, dus die zouden het sneller moeten krijgen, maar Samsung heeft er een potje van gemaakt.

 14. Elise zegt

  En dan koop je een telefoon omdat de gladjakker van T-mobile zegt dat de update er bijna is, moet je alsnog twee maanden wachten voordat ie komt. EN DAN KOMT IE NIET VOOR JOUW TELEFOON!!!

  Gemiddelde telefoon overleeft het een jaar, waarvan je maandenlang niet krijgt waar je wel voor betaalt!

  Wat een onzin.

 15. zegt

  We wachten nog steeds, begint echt frustrerend te worden.
  Het feit dat ik nog steeds op beveiligingspatch van januari 2017 zit doet me toch echt twijfelen om voor de S8 te gaan als ik over een aantal maanden mag verlengen. Waarom moet er gewacht worden met deze beveiligingsupdates tot er een nieuwe Android versie is.
  Updatebeleid van Samsung is nu volledig willekeurig en onoverzichtelijk, onbetrouwbaar geworden helaas.

 16. zegt

  Ik was het wachten met een unbranded S6 edge wel beu, dus ik heb XEU (UK unbranded firmware) geflashed en nu Nougat. Op de non-edge kan je een XEF (france unbranded) build flashen en heb je ook gewoon NL taal.

 17. Marc zegt

  Wat een ongeloooflijke azijnplasserij mensen. Alsof jouw S6 niet meer functioneert als er geen Nougat op staat. Geduld is een schone zaak. Q3 loopt tot 1 oktober,

  • Samsung-Gebruiker zegt

   Reden waarom wij klagen:

   De Unbranded Samsung Galaxy S6 zit nu op 6.0.1 Marshmallow terwijl deze software was geïntroduceerd in Q3 2015!

   Verder zijn de securitypatches nog niet bijgewerkt van Januari terwijl de Samsung Galaxy S5 de update wel kreeg?

   Verder is het raar dat providers het eerder hebben omdat de providers er zelf nog bloatware op moeten zetten. En de update er al is voor vele andere landen.( sinds 10 maart!)

   Verder ook een punt is dat de concurrentie van die tijd al de update al heeft:
   – Sony Xperia Z3+
   – HTC one M9
   – Sony Xperia Z5
   – Huawei Mate 8

   En de geruchten van dat het in Q3 de update zal komen, kan ik wel pissig over zijn omdat Samsung zelf hadden aangegeven dat de update voor bepaalde tijd de update er is, waaronder de S6-lijn. Verder wordt er in Q3 een nieuw Android-versie geïntroduceerd.

   Verder zijn er ook geruchten dat Vodafone betaalt heeft om de update van de Unbranded/T-Mobile versies te laten vertragen. Waarvan de unbranded nu na 2 maanden de update nog steeds niet heeft.

  • Casper van Heck zegt

   Het gaat niet om de enorme verbeteringen die Nougat brengen, maar om het gedrag van Samsung; de update is er al maanden, maar Samsung geeft ‘m maar niet vrij voor de unbranded toestellen. Dat gecombineerd met de vele berichten over corruptie (Vodafone eerst is wel heel apart), geeft veel irritatie. De windstilte vanuit Samsung maakt het nog erger; klanten worden niet serieus genomen.

  • Marco Zwetsloot zegt

   Zoals je wellicht weet word er bekendgemaakt welke security issues er aangepakt worden bij elke nieuwe security patch, dus in principe loop je dus een groter risico. Ik vind Samsung in deze een onbetrouwbare leverancier. Beloftes worden niet nagekomen dus waarom maken ze die beloftes dan. En ik zie allerlei andere goekopere modellen (A en J serie) wel de updates krijgen.
   Mijn S6 doet het prima voorlopig maar ik ga even rustig nadenken of mijn volgende telefoon wel een galaxy word.

 18. zegt

  Het update beleid van Samsung is erg onbetrouwbaar, we zij. Straks 2 android versies verder voordat de S6 (edge) eindelijk een update krijgt.
  Ik wacht met spanning op de HTC 11,
  HTC update zijn telefoons tenminste wel op tijd. Dan maar geen S8.

 19. Samsung-Gebruiker zegt

  HOE KAN HET ZIJN DAT DE UPDATE ER NOG NIET IS!

  Ik heb even teruggezocht qua nieuws waar bij de Samsung Galaxy S4 5.0 Lollipop (2e grote update) en de Samsung Galaxy S5 6.0 Marshmallow (2e grote update) en die kregen midden april de update voor de Unbranded versie.

  En de Vodafone versie was maximaal een/twee weken eerder.

  Sorry Samsung maar dit stelt me wel teleur. Dit zorgt er voor dat ik de volgende keer iets anders koop dan Samsung en ik heb altijd al Samsung gehad.

  Die BKR-registratie gaat er voor zorgen dat abonnementen goedkoper worden en ik hoop dat ik hierbij de Google Pixel/ Apple IPhone kan kopen.

  De update van Samsung is te onvoorspelbaar. Heel laat 7.0 voor de Samsung Galaxy S7 nu nog geen 7.0 voor S6. A5 (2016) krijgt meer updates dan A5 (2017)…

 20. Samsung-Gebruiker zegt

  DE UPDATE NAAR 7.0 ZAL PAS IN JUNI NAAR NEDERLAND ARRIVEREN DUS HET DUURT NOG MINIMAAL EEN MAAND. VANWEGE KWALITEIT PROBLEMEN

  BRON: Facebook Samsung Nederland.

 21. Rick zegt

  Beetje sneue reacties vind ik, ik heb n S6 Edge plus en draai gewoon nougat, weliswaar via odin, maar werkt prima. Ik heb ook last van ongeduld maar ga niet azijn plassen. Met argumenten als ik heb er voor betaald, heb ik recht op, Samsung is corrupt is een manier om je ongeduld te camoufleren mijns inziens. Neem n hobby!

  • Gerrit zegt

   Dus jij komt hier om geirriteerde mensen even er op te wijzen dat ze niet moeten klagen? En dan ook nog gaan zitten spiegelen met “ik heb wel nougat, jullie lekker niet”?
   Anders ga je ergens anders de trol uithangen.

  • zegt

   @ Rick…check deze pagina:
   http://www.samsung.com/nl/support/skp/faq/1097862

   Wat quotes hiervan:
   “Voor Samsung heeft de bescherming van de privacy en de beveiliging van gegevens van consumenten de hoogste prioriteit.”

   “In oktober 2015 is Samsung op wereldwijde schaal gestart met de implementatie van maandelijkse securityupdates voor geselecteerde toestellen. Op dit moment zijn dat de Galaxy S8, S8+, S7, S7 edge, S6, S6 edge, S6 edge+, S5, Note 4 en A5 2016/2017.”

   Dus als Samsung het zo belangrijk vind…waar blijven dan die security updates ?
   Het is voor mij wel duidelijk dat ze hiermee wachten op de unbranded S6 tot de nieuwe Android versie geinstalleerd kan worden. Waarom kan dat niet apart van elkaar geregeld worden ?

 22. Vienna zegt

  De S6 (T Mobile) van mijn vriend draait inmiddels al weken op Nougat en mijn S6 Vodafone komt tot op heden niet verder dan Marshmallow…

 23. Arno zegt

  M’n vrouw heeft de S6 van Vodafone, en na de update trekt der accu ontzettend snel leeg. Ze heeft altijd er telefoon op spaarstand staan, en der apps op “slaapmodus”. Ik weet niet of er al berichten zijn over dit, maar is er een reden voor dat dit gebeurt?

  • Sjippehoed zegt

   Kan kloppen. Dit had ik ook. Ik heb via odin de duitse update (unbranded) erop gezet. Hierna ging de batterij erg snel leeg. Daarna de telefoon teruggezeg naar de fabrieksinstellingen. Nu is het probleem weg. Ik heb zelfs het idee dat de batterij nu langer meegaat.

 24. Maaii zegt

  Waardeloze update. Erg traag en de batterij is zomaar leeg. Ook de camera is niet meer zo helder dan voor de update.

  • Erik zegt

   Mijn S6 edge plus( tweede toestel), model NEE, heeft ook nog steeds geen nougat uodate en staat nog op de januari patch.

 25. Jeroske zegt

  Update naar Nougat verliep voorspoedig.
  Maar sinds de update geeft de calculator problemen. De kleur vd cijfers is gelijk aan de Achtergrond. Dus onzichtbaar (maar wel functioneel) de ‘C’ is wel zichtbaar en het = -teken is wit in blauwe achtergrond. Zijn er meer met dit probleem?

 26. Casper van Heck zegt

  Nou, ik heb eindelijk de update gekregen. Installatie leek goed te gaan, maar nu is m’n toestel gebricked. Heb een nieuw toestel van Sony besteld, ben Samsung spuugzat.

 27. Gerrit zegt

  Eerst maanden wachten op een update terwijl de eikels van Vodafone m al lang hebben, en nu start de telefoon niet meer op! WAT IS DIT VOOR ONZIN!!!

 28. Marc zegt

  Update op de s6 gedaan. Krijg ik de bekende pop up weer in beeld bij een Whatsapp bericht. Hoe krijg je dit weer uit?

 29. Geert van Kempen zegt

  Update op de S6 gedaan, maar ik vind dat de gehele veranderingen zeer onduidelijk zijn .
  Verder vind dat de update nu een totale verandering is t.o.v. de vorige besturing,welke zeer slecht werkt.
  Iconen e.d. waren vooraf veel beter te zien en duidelijker.
  deze update had voor mij gezien het voorgenoemde niet uitgevoerd behoeven te worden.

  Met vr.gr.
  Geert

 30. zegt

  Jongens iemand die mij kan helpen?
  Sinds de update, die ik eergisteren heb uitgevoerd, krijg ik bij whatsapp als ik meldingen aan zet een pop up met het gehele whatsapp bericht. Voorheen zag ik alleen een pop upje met degene van wie het bericht was. Ik heb zowel bij telefoon instellingen als de instellingen van whatsapp zitten neuzelen en doen maar ik krijg het tot mijn grote ergernis niet meer zoals ik het voor de update had. Kwestie van pech gehad of heeft iemand nog ideeen?

  • Wes zegt

   Ik wacht nog met de update, maar voorheen kon je dat instellen via ‘Instellingen’, ‘Schermvergrendeling- en beveiliging’ en dan ‘Meldingen op vergrendelscherm’. Is dat nog steeds zo?

 31. Lilian zegt

  Vannacht ook de update gehad maar kan mijn woordenboek niet meer gebruiken, kan wel alles ontvangen maar niks intypen, hele scherm met letters is weg. Hebben meerdere mensen hier problemen mee? what to do?????

 32. trinnitty zegt

  ik heb vorige week de update gedaan….heb er echt spijt van..alles werkt behalve mijn telefoonboek. Ik kan dus nu zelf niet sms en of uitbellen. ik kan alleen uitbellen als iemand mij heeft gebed en dat nog in mijn menu open staat.
  Heb al hulp gevraagd op het tmobile forum. Advies is factory reset. Dat heb ik vorig jaar met de telefoon van mijn vriend gedaan en toen konden we niet meer inloggen. mediamarkt kon er ook niets mee (was een nieuwe telefoon)
  En ik lees meer van deze problemen op het forum bij factory reset van de s6.
  Ik kan niet zonder mijn telefoon ivm zakelijk gebruik.
  Baal hier dus ontzettend van, maar het risico lopen dat ik niets meer met mijn telefoon kan…nee dank u.

 33. Jacqueline zegt

  Ik heb ook niet blij met de update. Telefoon is erg traag en batterij sneller leeg.
  Tevens ben ik al mijn galaxy apps kwijt. Ook ik heb mijn woordenboek functie niet meer en het lijkt wel alsof mijn toetsenbord niet goed meer werkt. Steeds vaker “typ” ik verkeerde woorden, terwijl ik dit voorheen niet had.
  Als ik dit van te voren geweten had had ik het NIET gedaan. Als ik lees kan ik hem alleen maar resetten?

 34. Saad zegt

  Sinds de update naar Nougat, is mijn s6 edge enorm traag. Het duurt soms 10 sec voordat er een pagina of bestand geopend wordt. De accu gaat nu ook nog maar enkele uren mee ipv 12. Heb enorm spijt van deze update. Heb al een fabrieksreset gedaan, maar mocht helaas niet helpen.

 35. KhunFlip zegt

  Ik heb de update middernacht exact tussen 31 mei en 1 juni jl. ontvangen (KPN op Samsung S6 Edge 64GB), maar zie er nog steeds niet de voordelen van in. Ik merkte meteen al dat voor de telefoonfunctie in de contacten het favorieten tabblad verdwenen is. Daarnaast is de ingebouwde smartmanager waarmee je RAM, ROM, batterij kunt besparen en security scans kunt doen verdwenen. Ook vervelend vond ik de vele preferences die ik opnieuw moest instellen (dictionaries en keyboards opnieuw downloaden toevoegen, autocorrect weer uitzetten, keyboard vergroten, etc.) Maar het grootste probleem treedt sinds vandaag op! Vandaag trof ik mijn Samsung S6 Edge maar liefst 3 maal in herstartte positie aan! Nog nooit eerder gebeurd. Tien dagen lang heeft Nougat 7.0 feilloos gefunctioneerd, maar nu geeft ie er de brui aan. Ik ben geen expert, dus het is natuurlijk niet 100% zeker gezegd dat dit aan de recente update ligt, maar omdat dit enkele dagen geleden gebeurd is lijkt het me geen toeval. Iemand enig idee hoe ik kan proberen om de veroorzaker te vinden? Kan immers ook een app zijn die niet goed loopt op 7.0. Ik heb enige haast, want over twee weken verloopt de garantie van het toestel, want dan is hij precies twee jaar oud en hij is anderhalf jaar geleden al tot tweemaal toe geretourneerd aan de Samsung reparateur waarbij ik hem weken lang kwijt geweest ben en bij de tweede keer had met het moederbord moeten vervangen (vorig jaar herstartte toestel steeds, maar kon ik niet eens meer inloggen, telkens na het Samsung logo herhaalde hij dit cyclus tot de accu leeg was).

Praat mee