Handleiding Galaxy S6 Edge (Plus) met Nougat duikt op, toont nieuwe interface (update: nu ook ‘platte’ S6)

De vernieuwde handleiding van de Galaxy S6 Edge en S6 Edge Plus laat zien dat ook díe serie met de update naar Android 7.0 Nougat ook de vernieuwde interface krijgt. Update: ook voor de edge-loze Galaxy S6 in nu de herziene handleiding voor Nougat beschikbaar (Engels: PDF).

galaxy-s6-edge-plus-android-nougat-handleiding-grace-ux-1024x686 Handleiding Galaxy S6 Edge (Plus) met Nougat duikt op, toont nieuwe interface (update: nu ook 'platte' S6)

Op de nooit hier uitgebrachte Galaxy Note 7 introduceerde Samsung als eerste haar compleet vernieuwde interface die in eerste instantie bekend werd onder de naam Grace UX. De Galaxy S7 met Nougat krijgt deze interface ook, evenals – zo toont een opgedoken vernieuwde handleiding – de Galaxy S6 serie.

Tot nu zagen we al dat Samsung inderdaad de Galaxy S6 modellen aan het testen was met Android 7.0, en recent werden zelfs de beide 5,1 inch modellen gecertificeerd. Het opduiken van de vernieuwde handleiding is het zoveelste teken dat Samsung bijna klaar is met de voorbereidingen voor de update voor haar topmodellen uit 2015.

galaxy-s6-edge-plus-android-nougat-handleiding-grace-ux-multi-window-1024x681 Handleiding Galaxy S6 Edge (Plus) met Nougat duikt op, toont nieuwe interface (update: nu ook 'platte' S6)

Verder brengt de update, zo zien we nu dus ook, géén Always On Display naar de S6 modellen – die, laten we eerlijk zijn, daar ook niet de benodige accucapaciteit voor hebben (nouja, op de S6 Edge Plus dan). Wel zien we onder meer de flink verbeterde Apparaatonderhoud functies, de nieuwe Multi-window, en de nodige grafische verbeteringen aan de interface zelf, maar ook voor alle standaardapplicaties, én het edge scherm.

galaxy-s6-edge-plus-android-nougat-handleiding-grace-ux-camera-1024x425 Handleiding Galaxy S6 Edge (Plus) met Nougat duikt op, toont nieuwe interface (update: nu ook 'platte' S6)

Het is verleidelijk om te denken dat het verschijnen van de vernieuwde handleiding betekent dat de Nougat update voor de Galaxy S6 (Edge, Plus) erg nabij is. De vernieuwde handleiding van de Galaxy S7 dook een paar weken op voor de officiële uitrol van de update van start ging.

Toch is het in Nederland nog steeds wachten tot de Nougat update de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge bereikt. Dit kan weliswaar ieder moment gebeuren, maar vóór dat het grootste deel van de wereld díe update heeft gehad zal de Nougat update voor de Galaxy S6 in ieder geval niet van start gaan. Maar in ieder geval kun je nu alvast dus rondneuzen in de vernieuwde, Engelstalige handleiding (PDF).

(via, dank Sandor!)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

Praat mee