Details security patch van de maand mei gepubliceerd

Hoewel de april patch nog niet erg wijdverspreid is, heeft Samsung toch alvast de details gepubliceerd van de security patch van mei.

samsung-update-februari-security-patch-details Details security patch van de maand mei gepubliceerd

Zoals gebruikelijk aan het begin van een nieuwe maand heeft Samsung op haar eigen blog informatie gepubliceerd over de security patch van mei. Uiteraard bestaat ook deze patch in feite uit twee gedeeltes: fixes die Google deze maand voor het Android besturingssysteem uitbrengt, en verbeteringen die Samsung voor haar eigen software toevoegt. Van de eerste zijn er dit keer 54 – van de tweede elf.

Tussen Samsung’s eigen fixes vinden we onder een oplossing voor het probleem dat het onder omstandigheden mogelijk is om lokatieservices uit te schakelen op een toestel dat vergrendeld is. Hoe het precies werkt wordt logischerwijs niet uitgelegd, maar de zwakke plek bestaat in Android 7.0. En wordt met deze patch dus gedicht.

Uiteraard gaan wij ons hier niet aan voorspellingen wagen wanneer de verschillende Galaxy toestellen deze patch zullen krijgen. Vooralsnog rollen er heel wat updates met de april patch – voor verschillende Galaxys – door Europa  die nog niet in ons land zijn gearriveerd.

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Bert zegt

  Lijkt er langzaam op alsof de S8 alleen aandacht krijgt na de update android met jan beveiliging is het intussen mei 5 maanden later. Ik kreeg intussen 3x bericht van software update en ging ik kijken was er niks aan de hand….

 2. hansz zegt

  De Nougat update van eind januari was de laatste voor de S7 edge, daarna geen enkele beveiliging update meer gekregen. Lijkt er inderdaad heel veel op dat je het maar moet bekijken met je toestel zodra er een nieuwe editie in beeld is. Gelukkig komt Nokia weer terug.

  • zegt

   Inderdaad daat lijkt het op Hansz….heel teleurstellend. Mijn unbranded S6 zit ook nog op januari 2017 beveiligingsupdate. En gewoon doorgaan met publiceren welke “issues” er opgelost moesten worden in de nieuwe update. Ik ben heel benieuwd naar de Nokia 9, denk dat ik daar maar op ga wachten.

 3. Sandor zegt

  Ik vraag me af, of de S7 überhaupt nog wel updates krijgt. Laatste beveiligingspatch was 5 maanden geleden.

 4. Remco zegt

  Ik snap niet dat iedereen ligt te vertellen dat de laatste update 5 maanden geleden was. Januari is toch maar 4 maanden geleden of ben ik nou gek?

 5. patrick evers zegt

  ik heb zelf ook de laatste update in januari gehad op de s7 edge maar de s7 en s7 edge worden gesupport tot maart 2018 las ik een half jaar geleden op de samsung site maar idd het lijkt alsof ze idd nu meer gaan focussen op de s8 maar ik denk wel dat we in grote lijnen de vooral grote updates nog wel kunnen verwachten zoals bijv android o

Praat mee