Samsung Turkije publiceert uitgebreide Nougat-update planning, inclusief Galaxy J5 (2015), A3 en A5 (2017), en meer (update)

Samsung Turkije heeft op haar eigen website een uitgebreid en gedetailleerd schema gepubliceerd met daarin alle geplande updates naar Android 7.0 Nougat. Onder meer verrassend: ook de eerste Galaxy J5 uit 2015 zou de update krijgen. Update 21 maart: tot nu toe blijkt de onderstaande planning redelijk accuraat te zijn. De genoemde data gelden natuurlijk niet voor Nederland, maar bieden wel degelijk een goede indicatie van wanneer de Nougat update voor een bepaalde Galaxy van start gaat. Update 12 april: we hebben inmiddels het nieuwste schema van Samsung Turkije toegevoegd. Curieus genoeg is de eerste generatie J5 daar niet meer te vinden, maar de eerste generatie J7 wel.

samsung-galaxy-nougat-update-schema-april-797x1024 Samsung Turkije publiceert uitgebreide Nougat-update planning, inclusief Galaxy J5 (2015), A3 en A5 (2017), en meer (update)

Vorig week al deed een hooggeplaatste baas van Samsung’s Turkse tak een boekje open over de geplande Nougat updates in dat land. Daar waren we  – eerlijk is eerlijk – wat sceptisch over. Maar nu heeft Samsung in dat land zelfs officieel, op de eigen website (update: url en schema inmiddels gewijzigd), een nog uitgebreider overzicht gepubliceerd.

Niet alleen sluit de nieuwe tabel aan bij de voorspelling van Samsung’s Turkse vice-president – zo wordt opnieuw beweerd dat de Galaxy S6, waarvan de update nu getest wordt, nog voor het einde van deze maand (update) in maart aan de update gaat beginnen – maar we zien ook andere verrassingen. De originele Galaxy J5 uit 2015 lijkt ook een update naar Nougat te krijgen, al gebeurt dit pas komend najaar. Update: daarvan lijkt nu dan toch weer geen sprake, al krijgt de tegelijk uitgebrachte J7 ‘m nog wel. Hopelijk brengt de toekomst meer duidelijkheid, hier.

Verder zien we in het schema dat de nieuwe Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017) de Nougat update uiterlijk eind juli tegemoet kunnen zien, terwijl de A3 (2016) en A5 (2016) al in april en mei in de planning staan

De Galaxy J5 (2016) en Galaxy J7 (2016) volgen dan in, respectievelijk, september en juli. De Galaxy Tab S2 – althans, de modellen uit 2016 – krijgen in mei hun portie Nougat, en de Galaxy Tab A 10.1 – met en zonder S Pen – volgt dan in juli. De Tab S2 uit 2015 komt ook aan de beurt – dat weten we – maar wordt in dit schema vooralsnog niet genoemd.

Rest de vraag hoe serieus dit schema te nemen is. Het feit dat Samsung Turkije ‘m officieel op haar website zet is natuurlijk een niet te negeren factor. Toch raden we nog steeds een korrel zout – of twee -aan, tenminste tot ook de verschillende Galaxy S6 modellen aan de hierboven beloofde update beginnen. Overigens: uiteraard gelden de genoemde data niet exact voor Nederland. Wij zien de lijst meer als een ‘rond die tijd rolt de update ergens ter wereld uit’-indicatie.

Beste Galaxy A3 (2016) aanbiedingen per provider

Reacties

 1. anoniem zegt

  Echt fantastisch dat samsung (waarschijnlijk) ervoor zorgt dat de galaxy j5 uit 2015 nog een update krijgt, en dat voor een budgettoestel! Hopelijk gebeurt dit ook en dan zou ik echt niet snappen waarom samsung zoveel kritiek krijgt op zijn updatebeleid.

  • Robby zegt

   Ik zou het ook super vinden, maar op de vernieuwde lijst is hij wel ineens niet terug te vinden. Zou de J5 2015 hem dan erg genoeg niet krijgen?

 2. zegt

  Ik woon in nederland niet in turkiestan

  Wat heb ik in vredesnaam aan dese informatie ? Helemaal niks dus

  Kom toch eens met juiste info over de nougat 7 of hoger voor de s7 (edge) en s6 (edge)

  De groeten

  • The Samsunlu zegt

   @Vincent de Bruyn

   Het feit dat je Turkije als turkiestan benoemt geeft mij het idee dat je een hekel hebt aan Turken/Turkije. Alvorens uit te halen naar Turkije, adviseer ik je teksten te controleren op spellingsfouten en grammaticafouten.

   • Rick zegt

    wat mij betreft mag zijn tekst ook verwijderd worden dan wel aangepast worden.
    dat gezegd te hebben snap ik wel zijn punt, mooi dat zo’n lijst in het buitenland wordt gepubliceerd, maar wat hebben wij daar aan. dit ook omdat in het verleden vaak is gebleken dat zo’n lijst uiteindelijk niet klopt.

Praat mee