Mijlpaal: Samsung verscheept 5 miljoen stuks van de Gear VR

Op de Consumer Electronics Show, die momenteel gaande is in Las Vegas, laat Samsung weten 5 miljoen exemplaren van haar Gear VR virtual reality headset te hebben verscheept.

samsung-gear-vr-verkoopaantallen-5-miljoen Mijlpaal: Samsung verscheept 5 miljoen stuks van de Gear VR

Samsung’s positie in de VR markt is in pakweg twee jaar tijd uitgegroeid tot een dominante, getuige het aantal mensen met een Gear VR. Met deze headset lanceerde Samsung een laagdrempelig platform, voor iedereen met een topmodel Galaxy – en met resultaat: 5 miljoen gebruik(st)ers zijn er inmiddels. Of, althans, zoveel exemplaren werden er verscheept.

Daar schuilt natuurlijk ook direct Samsung’s slimmigheid, of – afhankelijk van hoe je het plaatje wilt schetsen- een addertje onder het gras. Samsung heeft natuurlijk heel wat stuks Gear VR kado gedaan bij de Galaxy S7, en bij verschillende acties samen met een Galaxy S6.

Dat alles neemt niet weg dat de Gear VR een van de meeste gebruikte VR headsets is. Mogelijk lanceert Samsung later dit jaar een geheel vernieuwd exemplaar, die meer toegespitst zal zijn op AR – augmented reality – toepassingen, én/of eentje samen met de Galaxy Note 8 de sprong naar een 4K UHD resolutie gaat wagen.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee