Ja, Samsung gaat een Galaxy Note 8 uitbrengen dit jaar, met 4K scherm en Bixby AI assistent

Samsung lijkt haar Note-serie toch voort te gaan zetten in 2017. In de tweede helft van het jaar staat een Galaxy Note 8 in de planning, aldus nieuws uit Zuid-Korea.

galaxy-note-7-hands-on-6-wm Ja, Samsung gaat een Galaxy Note 8 uitbrengen dit jaar, met 4K scherm en Bixby AI assistent

Geen nood, er komt nog een Note

Na het cancellen van de probleemgeteisterde Galaxy Note 7 dook al snel het gerucht op dat het einde van de Note-serie daarmee in zicht was. Al vrij snel wekte Samsung zelf de suggestie dat er wel degelijk een nieuwe Note zou kunnen komen, en na verdere bevestiging hiervan duikt nu wederom nieuws op over de toekomstplannen voor de phablet-der-phablets.

BusinessKorea tekent uit de mond van een ‘official from the electronics industry‘ op, dat de populariteit van de Galaxy Note 7 – voor deze licht ontvlambaar bleek – reden genoeg is om in 2017 gewoon een nieuwe Galaxy Note 8 uit te brengen.

Eerst zal het bedrijf natuurlijk gewoon de Galaxy S8 lanceren, maar daarna zou het pad gewoon vrij zijn voor de ontwikkeling van de Galaxy Note 8, die voorzien zal zijn van een scherm met een 4K UHD resolutie voor een sterk verbeterde VR-ervaring. Het toestel zal dan ook tegelijk met een nieuwe iteratie van de Gear VR headset uitgebracht gaan worden, aldus de verder niet bij naam genoemde bron.

Verder zal een Note 8 natuurlijk over dezelfde kunstmatig-intelligente software assistent – mogelijk Bixby genaamd – beschikken die zijn debuut zal maken in de S8. Een verbeterde S Pen stylus en een doorontwikkelde irisscanner moeten het pakket compleet maken.

Het is nog onduidelijk wanneer Samsung de Galaxy Note 8 wil uitbrengen. Naar verluid zijn er voorstanders van een vervroegde release – ten opzichte van de gebruikelijke release in augustus/september – maar belangrijker is, dat alles goed gepland en getest wordt.

In iedere geval is dit opnieuw een indicatie dat Samsung de Note-serie gewoon in leven wil houden, en dat we – voorzichtig – kunnen gaan uitkijken naar de komst van de Galaxy Note 8, later dit jaar.

(via)

Reacties

  1. John zegt

    Ben hier zeer blij mee dit word mijn volgende toestel, ik kijk ook veel netflix op de note en kan dan ook ultra hd streamen. Verder zeer benieuwd naar de Bixbi assistent. Hoop dat ze voor 6 inch gaan😊. Hou ons op de hoogte👍.

  2. Frank zegt

    Ze weten niet eens wat Samsung uit gaat brengen met de s8 laat staan over een note 8 met 4k scherm neem dit maar met een hele grote korrel zout

Praat mee