Samsung plant nieuwe Gear VR headsets met veel nadruk op augmented reality

Op de Virtual Reality Summit in San Diego doet Samsung een boekje open over haar toekomstplannen voor haar Gear VR headset: het sleutelwoord is augmented reality (AR).

samsung-ar-plans Samsung plant nieuwe Gear VR headsets met veel nadruk op augmented reality

Slide van de presentatie van Sung-Hoon: de levels van AR technologie

Afgezien van wat tweaks en kleine verbeteringen, is Samsung’s Gear VR headset alweer enige tijd op de markt zonder duidelijke veranderingen. En hoewel daar op zich niet zoveel mis mee is, werd onlangs al duidelijk dat de Zuid-Koreanen achter de schermen wel degelijk verder denken. Los van features als positie- en oogtracking wil Samsung ook graag de AR-kant op, zo blijkt uit een presentatie van de vice-president van Samsung Electronics, Sung-Hoon Hong, op de Virtual Reality Summit in San Diego.

Zoals Wearablezone optekent, is de lancering van een ‘Gear VR 2’ volgens Sung-Hoon aardig dichtbij. Maar omdat Samsung in feite aan twee nieuwe VR-engines werkt, is ook een ‘Gear VR 3′ niet al te ver weg. Deze laatste zou, door de focus op augemented reality, voortborduren op technology van Microsoft’s Hololens, en van Magic Leap, waarmee het bedrijf ook mogelijkheden tot samenwerking ziet .

Sung-Hoon vertelt hoe Samsung wel brood zit in AR op een hoog niveau. Denk daarbij dan, flauw gezegd, aan Pokémon GO, maar dan zodanig dat de echte en de virtuele werkelijkheid veel beter met elkaar verweven zijn. Als voorbeeld wordt genoemd het vinden van Pikachu in een boom, maar pas nadat je de echte bladeren van de boom opzij hebt geduwd.

Op dit moment zou Samsung’s holografische technologie al erg realitische ervaringen genereren. In combinatie met een in ontwikkeling zijnde lichtveld engine – lightfield engine – willen de Koreanen het hierboven beschreven niveau van AR behalen. Voeg in deze mix ook nog de nieuwe kunstmatige intelligentie toe waar Samsung samen met Viv Labs aan werkt – mogelijk Bixby genaamd – en het is duidelijk dat er druk gewerkt wordt aan een complex kunstmatig universum.

Hoewel details van concrete, nieuwe Gear VR modellen schaars is, zou Samsung al op het Mobile World Congress in Barcelona – vanaf 27 februari a.s. – nieuwe technologie willen tonen. Of de Galaxy S8 tegen die tijd dus vergezeld zal worden door een geheel nieuwe versie van de Gear VR… durft nog niemand te zeggen.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee