Nederlandse Galaxy S7 (Edge) begint nu aan update naar Android 7.0 Nougat (update: alle versies)

De update werd al vaak ten onrechte aangekondigd, maar nu is het dan echt zover: ook in Nederland is de uitrol van de update naar Android 7.0 Nougat voor de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge van start. Update 1 maart: vanaf nu is de update beschikbaar voor alle S7 (Edge) varianten, dus unbranded én T-Mobile en Vodafone branded.

De update naar Android 7.0 Nougat is een van de allergrootste updates die Samsung ooit naar een bestaande Galaxy telefoon bracht – niet qua omvang van de software, maar qua nieuwe features en een flink bijgeschaafd design. Na het uitvoeren van de 1,3 GB grote update draait de Galaxy S7 (Edge) op firmwareversie XXU1DQB3 (unbranded), XXU1DQBQ (T-Mobile), of XXU1DQBT (Vodafone), met daarin zowel Android versie 7.0, als de security patch van februari (of januari, in de update voor de unbranded S7 en S7 Edge).

Naast de vernieuwde interface, die sterk doet denken aan wat we eerder al zagen op de Galaxy Note 7, brengt de update de volgende nieuwe features met zich mee:

  • Filter blauw licht
  • Instelbare schermresolutie
  • Prestatiestanden: kies zelf de gewenste balans tussen energieverbruik en prestaties
  • Onderdeel
  • Nieuwe Theme store, met thema's, wallpapers en icoontjes
  • Uitgebreidere sectie Apparaatonderhoud
  • Always On Display geeft nu veel meer notificaties (bijv.: Whatsapp)
  • Helderheid Zaklamp (LED flitser als lamp) is instelbaar
  • Samsung Pass umaakt inloggen met vingerscanner sneller en beter
  • S7 Edge: nieuw edgepaneel Apparaatonderhoud
  • Veilige Map (wel apart installeren)

In het bovenstaande overzicht staan dus niet de visuele veranderingen, zoals het vernieuwde notificatiescherm en camerainterface, de redesign van veel standaardapplicaties, en/of het geheel vernieuwde Instellingen menu, met een apart item voor Software-updates – om maar de belangrijkste puntjes te noemen. Een nog uitgebreider overzicht van de vernieuwingen gaven we eerder al in onze Galaxy S7 (Edge) Nougat preview.

Wie kan Nougat op de S7 (Edge) installeren?

Update 1 maart: inmiddels is de update beschikbaar voor alle Galaxy S7 en S7 Edge varianten die in Nederland verkocht worden.  Als jij een Galaxy S7 (Edge) hebt waarvoor de update al beschikbaar is, maar je kreeg nog niet vanzelf de melding op jouw toestel, dan kun je ook handmatig controleren of je ‘m al kunt downloaden. Ga via Instellingen naar Toestel-info, en kies bovenan Updates handmatig dowloaden. Als dit na enige dagen nog niet lukt, dan vind je de verklaring vermoedelijk in onze uitleg: Waarom kreeg mijn Galaxy S7 nog geen update?

Galaxy S7 Nougat tips en trucs

Heb jij de update al uitgevoerd? Vergeet dan niet direct onze Galaxy S7 met Android Nougat tips te checken, om je op weg te helpen met een aantal van de nieuwe, handige features. Ook kun je direct, én officieel de nieuwe Veilige Map (Secure Folder) feature installeren. Moet je nog even afwachten? Kijk dan hoe je je Galaxy het beste op de Nougat update kunt voorbereiden.

Afbeeldingen

Lees de reacties (76)

        • Je kunt bijv. in de telefoonapp de code *#1234# invoeren. Je krijgt dan een aantal codes te zien. Als de CSC begint met G930FTNL... of G935FTNL... dan heb je een S7 of S7 Edge van T-Mobile.

          • Dat is een 'unbranded' Nederlands toestel (..PHN..) dus eentje zonder T-Mobile-specifieke software. Dan komt de update nog, maar is op dit moment dus nog niet beschikbaar.

          • Dat is voor mij ook nieuw, dat T-Mobile zelf toch 'unbranded' toestellen verkoopt (misschien als er te weinig toestellen zijn bij release?). Maargoed, verandert niks aan het feit dat je een 'unbranded' toestel hebt. Nog even geduld dan, zal nu ook wel niet zo lang meer duren...

          • Ja, uitermate curieus. Of nouja, vermoedelijk zijn er gewoon unbranded toestellen bijgehaald om aan de vraag te kunnen voldoen. Een andere verklaring kan ik niet bedenken. Het zijn in ieder geval wel officiele, Nederlandse unbranded toestellen.

    • KPN heeft unbranded toestellen, dus je krijgt de update tegelijk met iedereen die zijn toestel niet bij Vodafone of T-Mobile heeft gekocht

  • Michel zegt
    24 FEBRUARI 2017 AT 10:56

    Dat is voor mij ook nieuw, dat T-Mobile zelf toch ‘unbranded’ toestellen verkoopt (misschien als er te weinig toestellen zijn bij release?). Maargoed, verandert niks aan het feit dat je een ‘unbranded’ toestel hebt. Nog even geduld dan, zal nu ook wel niet zo lang meer duren…

    Zelfde met Vodafone bij mij...Heb met mijn vorige S5 en nu Met S7 edge, ook de PHN versie. Momenteel heb ik al Android 7 via BTU (engelse versie)..Maar alle toestellen die ik heb gehad via Vodafone gewoon kunnen updaten met PHN....

  • Het is apart dat dit hier al aangekondigd wordt. Op Sammobile is nog geen enkele NL versie van Android 7.0 te vinden,,ook die van T-Mobile niet. Zijn jullie wel goed geïnformeerd?

    • Wij zijn absoluut goed geinformeerd, in dit geval. Sammobile's feed loopt soms een klein beetje achter.

  • Het is heel vreemd dat T-mobile unbranded telefoons verkoopt. Zelfs maanden na de s7 release (ik heb mijn telefoon in september 2016 gekocht.) Ik heb mijn telefoon in een tastbare T-mobile winkel in Alkmaar, met een CSC code: G930FPHN... Ik wacht al eigenlijk al weken zins hij download baar was in Italië en Engeland.

1 2 3 9