Samsung publiceert informatie over de aankomende security patch van januari (incl. fix voor de Snapdragon 835, Exynos 8895)

Januari is goed op gang, en dus is het tijd voor alle details over de aankomende security patch die later deze maand op verschillende Galaxy telefoons zal arriveren.

samsung-update-januari-security-patch-snapdragon-835 Samsung publiceert informatie over de aankomende security patch van januari (incl. fix voor de Snapdragon 835, Exynos 8895)

Pas tegen het einde van december kwam de uitrol van update met de december security patch op verschillende Galaxy toestellen goed op gang. En hoewel heel wat modellen daar in feite nog op zitten te wachten, heeft Samsung alvast informatie gepubliceerd over de komende security patch – die van de januari.

Deze nieuwe beveiligingspatch, die de komende weken zal worden verspreid, bevat fixes voor 67 ‘CVE’s’ – common vulnerabilities and exposures – die door Google zijn uitgebracht voor het Android besturingssysteem.

Natuurlijk voegt Samsung zelf software toe op haar Galaxy apparaten, en dus komen er uit Zuid-Korea nog 28 verdere fixes met de januari patch mee. Curieus genoeg dichten sommige van deze fixes verschillende zwakken plekken in de software voor een aantal high end chipsets, waaronder Qualcomm’s MSM8998 Snapdragon 835 en Samsung’s eigen Exynos 8895 op – inderdaad, de processoren die straks in de verschillende Galaxy S8 varianten te vinden zal zijn.

Dat is op dit moment voor de meesten natuurlijk niet erg relevant. Zoals gebruikelijk valt natuurlijk niet te voorspellen wanneer deze januari patch op de verschillende Galaxy modellen zal worden uitgerold.

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee