Galaxy S7 (Edge) met Nougat tip: installeer Veilige Map (update: nu ook officieel)

Vooruitlopend op de Nougat update voor de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge doen we alvast nog een handige tip: voorzie je toestel van de Veilige map.

galaxy-s7-edge-nougat-tip-veilige-map-installeren-secure-folder Galaxy S7 (Edge) met Nougat tip: installeer Veilige Map (update: nu ook officieel)

Misschien wel de tofste feature die met de Galaxy Note 7 níet op de markt verscheen was de Veilige map. Inmiddels is dit snufje beschikbaar op de Galaxy A3 (2017) en A5 (2017), maar op de Galaxy S7 en S7 Edge is hij nog niet standaard aanwezig. Toch kun je ‘m nu al installeren. Let op: dit kan pas ná de update naar Android 7.0 Nougat (die inmiddels inderdaad beschikbaar is in Nederland).

Update: eerder was Veilige map alleen te installeren met een los installatiebestand. Nu is hij inmiddels gewoon te vinden in de Galaxy Apps winkel: tik HIER op je telefoon. Het losse APK-bestand kun je nog steeds downloaden bij onze collega’s van Sammobile HIER (Secure folder, in het Engels).

Na installatie kun je Veilige map direct openen, of op het nieuwe icoontje op je startscherm tikken. Volg de laatste stappen – let op: spot de Galaxy S8 tijdens het instellen! – en je hebt er een nieuwe, uitgebreide feature bij op je S7 (Edge).

In de Veilige map zelf vind je allerlei vertrouwde apps. De inhoud ervan wordt echter uitsluiten gevormd door inhoud in de Veilige map. In de Galerij vind je dus alleen foto’s die zichtbaar zijn in de Veilige map, en als je een account toevoegt in de E-mail app dan is deze alleen toegankelijk bínnen de Veilige map.

Uiteraard kun je verder ook nog nieuwe apps toevoegen – ook vanuit de Play Store – en allerlei instellingen naar eigen smaak aanpassen. Tevens kun je ook bestanden en foto’s delen via al je vertrouwde media, maar dan wordt je wel gewaarschuwd dat je dit op dat moment buiten de Veilige map omgeving doet.

Voor de zekerheid herhalen we nogmaals dat je, om Veilige map te installeren, eerst de update naar Android Nougat moet hebben gedaan. Op een later moment zullen we uiteraard ook testen of de feature op andere toestellen met Android Nougat werkt.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. Jurgen zegt

  Is dit niet een aanpassing/uitbreiding van de “Private Mode” die ook op de Note 4 (en waarschijnlijk andere telefoons) te vinden is?
  Hierbij wordt data ook gescheiden opgeslagen van de rest van het apparaat.

 2. Peter zegt

  wat best een nadeel is, als je een app toevoegd, bijv Watsapp, dat je deze dan opnieuw moet instellen en niet de huidige app van de telefoon verplaatst.

  • zegt

   Bij de voorloper hiervan, toen nog Knox geheten was het op je toestel althans dat was het geval bij mijn Galaxy Note 4 en S7edge.
   Ik weet niet of het toestel afhankelijk is.
   En of deze app anders werkt.
   Maar er zijn 2 simpele manieren om dat te achterhalen.
   1ste methoden:
   Check eerst de gebruikte en de vrije ruimte op je toestel en je SD card.
   Zet vervolgens een paar flinke NIEUWE bestanden in je veilige map.
   Kijk daarna weer bij je opslagruimte welk van de twee groter geworden.
   2de methoden:
   Zet wat bestanden in je veilige map.
   Verwijder je SD kaartje en kijk of je veilige map bereikbaar is en of je kunt zien wat er wat instaat.

 3. Ruud Karsten zegt

  Veilige Map is een mooie functie. Ik heb echter één probleem. Een app toegevoegd aan Veilige Map blijft ONBEVEILIGD benaderbaar onder het ikoontje Apps (het ikoontje dat zich standaard onderop de balk bevindt en voorzien is van 9 of 16 dots). Hier kunnen de apps nog steeds geopend worden, dus zonder eerst naar Veilige Map te gaan. Je zou verwachten dat apps die in de Veilige Map geplaatst worden automatisch verdwijnen uit Apps. Hoe los ik dit op?

  • Marjolijn2503 zegt

   Hallo Ruud, ik heb ook dat “probleem” gehad en ik heb eerst in de veilige map de apps gezet die ik wilde en gezorgd dat ze het deden, dus opnieuw installeren en soms moest ik mij opnieuw aanmelden. Toen dat werkte heb ik de app verwijderd van mijn telefoon (want hij staat in de veilige map). De apps die bij het toestel horen kan je ook in de veilige map verder vullen en op die manier die op je telefoon leeghalen. Wens je er succes mee, Marjolijn

  • zegt

   Hallo Ruud en Marjolijn
   Volgens mij is dit alleen het geval bij apps die zowel in de “gewone” als in de “veilige” omgeving staan. Dus het lijkt dat de veilige app geopend word maar in feite is dat de gewone app.
   Wat ik wel ervaren heb is dat als je een map met bv foto’s of video’s hebt je deze map in de gewone omgeving wel ziet staan en kunt benaderen maar dat de bestanden die je er via de beveiligde omgeving ingezet hebt niet kunt zien of kunt openen.

Praat mee