Samsung’s stand-alone VR headset gaat mogelijk Odyssey heten, nieuwe VR logo’s duiken op

Een drietal opmerkelijke aanvragen – voor registratie van een merknaam en twee logo’s – doen vermoeden dat Samsung’s stand-alone VR headset de naam Odyssey zou kunnen krijgen.

samsung-standalone-vr-headset-logos-1 Samsung's stand-alone VR headset gaat mogelijk Odyssey heten, nieuwe VR logo's duiken op

In Zuid-Korea diende Samsung recent aanvragen in voor registratie van de merknaam Odyssey, en twee logo’s, waarvan eentje met de gestyleerde letters VR. Nu bracht Samsung ooit al een Windows telefoon uit met de naam Odyssey, en ook in de VR steken de Zuid-Koreanen al tot over hun oren. Echter, de bij de aanvragen behorende omschrijvingen trekken desondanks de aandacht.

Een tijdje geleden werd tenslotte al duidelijk dat Samsung werkt aan een standalone VR headset in de geest van Oculus’ Rift. De beschrijvingen bij de ingediende merknaam en logo’s duidt op precies zoiets: ‘virtual reality game headsets‘ (bij het VR logo) of ‘computer hardware‘ en ‘headsets for use with computers‘ bij de andere twee.

samsung-vr-logo-dg-1024x263 Samsung's stand-alone VR headset gaat mogelijk Odyssey heten, nieuwe VR logo's duiken op

Informatie over de nieuwe headset is verder nog zeer schaars. Conclusies gebaseerd op de hier beschreven trademarkregistraties zijn op dit moment op zijn best speculatief. En tenslotte onthulde GoPro nog niet zo lang geleden een  VR camera-rig met dezelfde Odyssey benaming.

samsung-odyssey-vr-1-1024x227 Samsung's stand-alone VR headset gaat mogelijk Odyssey heten, nieuwe VR logo's duiken op

Dat neemt niet weg dat er duidelijk vanalles borrelt in Samsung’s VR-keuken. Nog maar kort geleden ontdekten wij dat het bedrijf waarschijnlijk bezig is met de volgende generatie van haar Gear VR headset – mogelijk voor gebruik met de Galaxy Note 7. En los van dat alles lijkt er ook nog een eigen clouddienst Cloud Together in de pijpleiding, evenals uitbreiding van Samsung Pay onder de naam Pay Mini. Of en wat we hiervan gaan zien op 2 augustus, tijdens het volgende Unpacked evenement, durven wij in ieder geval niet te voorspellen.

samsung-odyssey-logos-1024x624 Samsung's stand-alone VR headset gaat mogelijk Odyssey heten, nieuwe VR logo's duiken op

Galaxy deal tips

Praat mee