Merknaamregistratie bevestigt komst ‘Samsung Pay Mini’ betaalapp

Ruim een maand geleden dook het nieuws op dat Samsung mogelijk een applicatie wil gaan lanceren met de naam Pay Mini, om haar eigen betaaldienst ook naar andere Android merken én de iPhone te brengen. Dit bericht lijkt nu bevestigd door de aanvraag van een merknaamregistratie.

samsung-pay-mini-eu-trademark-1024x113 Merknaamregistratie bevestigt komst 'Samsung Pay Mini' betaalapp

Eind mei meldde het Koreaanse ETNews dat Samsung bezig zou zijn met de Pay Mini applicatie. Deze zou op zijn vroegst in juni gelanceerd worden, om zo de Samsung Pay dienst toegankelijk te maken voor gebruik(st)ers met een niet-Galaxy smartphone. Ook op de iPhone moet Pay Mini vroeg of laat te gebruiken zijn. Juni kwam en ging, maar toch lijkt de komst van de app wel degelijk bevestigd.

Bij de European Union Intellectual Property Office – EUIPO, voor intimi – werd eind vorige week namelijk een aanvraag ingediend voor het vastleggen van de merknaam ‘Samsung Pay Mini’. Hoewel de houder van de merknaam nog niet publiek is gemaakt, werd de aanvraag ingediend door een partij die vaker soortgelijke aanvragen voor Samsung indient in de Europese Unie.

samsung-pay-mini-description-1024x254 Merknaamregistratie bevestigt komst 'Samsung Pay Mini' betaalapp

De omschrijving van de bij de merknaam behorende zaken laat weinig aan de fantasie over. Van ‘Mobile payment application (software) for smart phones‘ tot ‘Mobile and internet payment services‘ – het is duidelijk wat Samsung Pay Mini zal zijn.

Het is op dit moment verder niet duidelijk is wanneer Samsung Pay Mini wil gaan lanceren. De Samsung Pay dienst zelf is ook nu slechts beschikbaar in een selecte groep landen, waar een groot deel van de EU niet toe behoort. Toch zou het ons weinig verbazen als we meer te weten gaan komen over Samsung Pay Mini op 2 augustus. Dan vindt er in New York een Unpacked evenement plaats waar niet alleen de Galaxy Note 7 het levenslicht zal zien. Het zou ook een goede gelegenheid zijn om een uitbreiding van de toegankelijkheid van Samsung Pay te introduceren.

Galaxy deal tips

Praat mee