Cloud Together – Samsung’s eigen clouddienst voor telefoons en tablets? (update: nu ook registratie in Zuid-Korea én VS)

Een merknaamregistratie van Samsung in de Europese Unie wekt de indruk dat de Zuid-Koreanen aan een eigen clouddienst werken met de naam Cloud Together. Het is verleidelijk – maar mogelijk voorbarig – te denken dat deze wel eens samen met de Galaxy Note 7 het daglicht zou kunnen zien. Update: inmiddels heeft Samsung Cloud Together ook in haar thuisland laten vastleggen.

samsung-cloud-together-trademark-eu-1024x129 Cloud Together - Samsung's eigen clouddienst voor telefoons en tablets? (update: nu ook registratie in Zuid-Korea én VS)

Bij de European Union Intellectual Property Office – je weet wel, de EUIPO – heeft Samsung gisteren een aanvraag ingediend voor bescherming van de trademark Cloud Together. Naast de naam, is het vooral de omschrijving van de merknaam die de interesse wekt. Zo valt daar te lezen dat Cloud Together een softwaretoepassing is voor smartphones, tablets en PC’s, met als voornaamste doel het opslaan en beheren van foto’s, video’s en audio, en albums en galerijen.

In het verleden heeft Samsung voor soortgelijke diensten samengewerkt met bijvoorbeeld DropBox en Microsoft voor het bieden van dit soort diensten op haar telefoons, maar mogelijk komt toekomstige Galaxys dus met een eigen clouddienst.

samsung-cloud-1-1024x145 Cloud Together - Samsung's eigen clouddienst voor telefoons en tablets? (update: nu ook registratie in Zuid-Korea én VS)

Of we al kennis kunnen maken met Cloud Together op de Galaxy Note 7 is uiteraard niet duidelijk. Opvallend is dat Samsung de laatste weken namen van meerdere softwarediensten heeft laten vastleggen. Zo kwamen we recent ook al registraties tegen die de komst van de uitgeklede Pay Mini betaaldienst bevestigen.

samsung-cloud-2-1024x170 Cloud Together - Samsung's eigen clouddienst voor telefoons en tablets? (update: nu ook registratie in Zuid-Korea én VS)

Het aankomende Unpacked evenement op 2 augustus zou – naast de lancering van de nieuwe Note – een logisch platform zijn voor de introductie van een aantal nieuwe diensten. Of dit daadwerkelijk gebeurt, zien we dan vanzelf.

Update: ook in Zuid-Korea heeft Samsung bescherming van de merknaam Cloud Together aangevraagd, voorzien van dezelfde productcategorieën en -omschrijvingen.

samsung-cloud-together-trademark-korea-1024x204 Cloud Together - Samsung's eigen clouddienst voor telefoons en tablets? (update: nu ook registratie in Zuid-Korea én VS)

Update 2: vandaag (18-7) heeft Samsung ook in de VS een aanvraag ingediend voor de trademark Cloud Together, waardoor duidelijk is dat het een wereldwijd ingezete dienst zal zijn. Mogelijk dat we wel degelijk kennis kunnen maken met de dienst op 2 augustus, wanneer ook de Galaxy Note 7 gelanceerd wordt.

Praat mee