Volgende generatie Gear VR duikt op, mogelijk voor Galaxy Note 7

Een mogelijke next-gen versie van de Gear VR virtual reality headset duikt op in India. De kans is niet gering, dat het hier om een vernieuwde variant met USB type C aansluiting voor de Galaxy Note 7 gaat.

samsung-galaxy-note-7-gear-vr-sm-r323-1024x200 Volgende generatie Gear VR duikt op, mogelijk voor Galaxy Note 7

In de Indiase importdatabase Zauba duikt een Gear VR variant op met de tot nu toe ongebruikte modelcode SM-R323. De R320 was de allereerste Gear VR voor de Note 4, de R321 was de editie voor de S6, en de SM-R322 is de huidige Consumer Edition van het apparaat.

Van de Galaxy Note 7 wordt verwacht dat deze uitgerust is met een USB type C aansluiting, waardoor hij niet in de huidige Gear VR past. Het is dus niet onlogisch dat Samsung haar VR headset binnenkort ook zal updaten met een nieuwe aansluiting, zodat de nieuwe Note niet buiten de VR-boot valt.

Uiteraard is het nog wat vroeg voor definitieve conclusies – die trekken we pas op 2 augustus, als Samsung de Note 7 officieel onthult. Maar voor nu hebben we goede hoop dat er wel degelijk ook een nieuwe Gear VR in de pijpleiding zit.

Praat mee